Advanced 300 | Ανώτερος Κύκλος Σπουδών 300h | Πιστοποίηση RYT-500

Εκπαίδευση Δασκάλων – Ανώτερος Κύκλος Σπουδών 300h

με την Maja Zilih και το Athens Yoga

οδηγεί στην πιστοποίηση RYT-500 Yoga Alliance International

 

  Τι θα μάθετε   

Τα προγράμματα εκπαίδευσης δασκάλων της Maja και του Athens Yoga είναι πιστοποιημένα και αναγνωρισμένα διεθνή προγράμματα υψηλού επιπέδου, σχεδιασμένα να σας βοηθήσουν να διακριθείτε ως δάσκαλοι yoga αποκτώντας σημαντικές δεξιότητες, στέρεη αυτοπεποίθηση, ανεπτυγμένη διαίσθηση και ευχέρεια στην επικοινωνία. Θα βελτιώσουν τις τεχνικές σας ικανότητες και τη γκάμα διδασκαλίας, καθώς θα σας εξοπλίσουν με νέα εργαλεία και θα σας οδηγήσουν σε μια ακριβή και αποτελεσματική διδακτική μέθοδο, η οποία ταυτόχρονα θα χαρακτηρίζεται και θα προσφέρει στους μαθητές βαθιά έμπνευση και πνευματική ανύψωση.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης 300 ωρών MayaYoga – Athens Yoga αποτελεί μια διαδρομή εξέλιξης του δασκάλου σε όλα τα επίπεδα. Θα φέρει στην επιφάνεια τις αληθινές σας δυνατότητες ώστε να γίνετε εξαιρετικά ικανοί δάσκαλοι yoga. Θα σας βοηθήσει να εξελιχτείτε στο προσωπικό επίπεδο και στο επίπεδο διδασκαλίας, να ανακαλύψετε την αυθεντικότητα σας ως δασκάλα/δάσκαλος γιόγκα, να βελτιώσετε τις ηγετικές σας ικανότητες και ικανότητες καθοδήγησης και υποστήριξης, και να διευρύνετε το φάσμα των ομάδων των μαθητών που μπορείτε να εξυπηρετήσετε.

Θα μάθετε να εκφράζετε με σαφήνεια και ακρίβεια τις γνώσεις που θα αποκτήσετε γύρω από τις ασάνες και τις παραλλαγές τους, αλλά και για τις στρατηγικές ευθυγράμμισης και την εφαρμογή τους σε διαφορετικά άτομα, με διαφορετικές σωματικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες. Ταυτόχρονα, θα μάθετε πώς δημιουργείτε και να προετοιμάζετε μαθήματα με πνευματικότητα αντλώντας θεματολογία από τη φιλοσοφία της Yoga, η οποία θα προσφέρει έμπνευση και πνευματική ανύψωση και ανάταση στους μαθητές σας. Έτσι σε κάθε σας μάθημα να τους βοηθάτε να βαδίζουν στο μονοπάτι της γνήσιας εσωτερικής μεταμόρφωσης και ελευθερίας.


  Με τη Maja στο Athens Yoga   

- να εξελίσσετε αδιάκοπα την προσωπική σας πρακτική σε σωματικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο.

- να ακολουθείτε πιστά ένα μονοπάτι συνεχούς αναζήτησης, μελέτης και διεύρυνσης των γνώσεων και αντιλήψεων για το ανθρώπινο σώμα και το νου με προσοχή στα νέα δεδομένα από το χώρο της γιόγκα, της λειτουργικής άσκησης και κίνησης, και της κινησιολογίας.

- να βελτιώνετε συνεχώς το δυναμικό και τις δεξιότητες διδασκαλίας σας,

- να αυξάνετε συνεχώς την ικανότητα να αναγνωρίζετε τις ανάγκες των μαθητών σας και τους βέλτιστους τρόπους να συμβάλλετε στην πορεία και την προόδό τους.


  Πρόγραμμα Σπουδών   

- 5 ενότητες με τη Maja

- Eξατομικευμένη καθοδήγηση από τη Maja και την ομάδα του Athens Yoga, όπως και η παρακολούθηση και συμμετοχή ως βοηθοί σε μερικά πραγματικά μαθήματα του Athens Yoga

- 5 ενότητες από δασκάλους παγκοσμίου φήμης – Jivana Heyman (Accessible Yoga), Elysabeth Williamson (Principle-Based Partner Yoga), Elise Miller (Yoga για σκολίωση), John Stirk (authentic embodiment), Katy Appleton (prenatal yoga), Ελένη Κόρακα (Nada Yoga) και άλλα. Σημείωση: Στις ενότητες με δασκάλους από το εξωτερικό θα υπάρχει μετάφραση στα Ελληνικά

 

ENOTHTEΣ (5 με την Maja + 5 με ξένους δασκάλους)

Ενότητες με τη Maja (οι 5 ενότητες είναι υποχρεωτικές)

16-18 Νοεμβρίου 2018  |  Ενσωματώνοντας τη Φιλοσοφία της Γιόγκα στα μαθήματα σας

11-13 Ιανουαρίου 2019  |  Restorative Yoga, Yoga Nidra και Διαλογισμός 

15-17 Φεβρουαρίου 2019  |  Sensit Yoga Organ Series


*Όλες  οι Ενότητες μπορούν να παρακολουθηθούν με οποιαδήποτε σειρά

 

Eνότητες με άλλους δασκάλους - Χρειάζεστε 5 ενότητες από τις παρακάτω επιλογές

1-2 & 9 Δεκεμβρίου 2018 | Nada Yoga με την Ελένη Κόρακα

8-10 Φεβρουαρίου 2019 | Authentic Embodiment με τον John Stirk

2-3 Μαρτίου 2019 | Kids Yoga Training με την Πηνελόπη Γαβριλάκη

9-12 Mαίου 2019 | Prenatal Teacher Training με την Katy Appleton & appleyoga

21-23 Ιουνίου 2019  |  Accessible Yoga με τον Jivana Heyman

Ιανουάριος 2020  |  Γιόγκα για Σκολίωση με την Elise Miller

 

Κάθε ενότητα προπληρώνεται 1-2 εβδομάδες πριν την έναρξη. Οι ενότητες με ξένους δασκάλους πληρώνονται σύμφωνα με τους εκάστοτε όρους.

3. Mentoring: Καθοδήγηση από την Μaja και την ομάδα της σε όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης, χωρίς επιπλέον κόστος. 

Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω θα βοηθήσει τους δασκάλους να διαπρέψουν μέσα από την εμβάθυνση αλλά και τη διεύρυνση των δυνατοτήτων τους:

- Η εμβάθυνση αφορά την βελτίωση των δεξιοτήτων που κατέχουν οι δάσκαλοι γύρω από της αλληλουχίες των στάσεων, τη θεματολογία στο μάθημά τους, την βέλτιστη κατανομή του χρόνο, την λεκτική έκφραση, την εφαρμογή των manual adjustments, την εφαρμογή της θεραπευτικής yoga και άλλα.

- Η διεύρυνση αφορά την επέκταση του πιθανού εύρους των μαθητών που μπορούν να εξυπηρετήσουν, ώστε να συμπεριλαμβάνονται οι μαθητές με σκολίωση, οι μαθητές με ειδικές ανάγκες και περιορισμούς κίνησης, οι πολύ προχωρημένοι μαθητές και άλλοι.


  Προϋποθέσεις εγγραφής   

- Ολοκληρωμένη παρακολούθηση βασικής εκπαίδευσης 200 ωρών, στο Athens Yoga ή σε άλλη ανάλογη σχολή yoga
- Αφοσίωση, αποφασιστικότητα, δίψα να μαθαίνετε, να διευρύνετε τον τρόπο διδασκαλίας σας αλλά και να εξελίσσεστε διαρκώς
- Γραπτή αίτηση εγγραφής, και συνέντευξη με τη Maja


  Maja's mentoring   

Καθοδήγηση από την Μaja και την ομάδα της σε όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης, χωρίς επιπλέον κόστος.

Στο Athens Yoga θεωρούμε ότι η διδασκαλία της yoga, όταν ασκείται σωστά και στο μέγιστο επίπεδο ποιότητας, είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό επάγγελμα, το οποίο όμως προσφέρει σημαντική ηθική επιβράβευση. Για να μάθει κανείς να διδάσκει σωστά απαιτείται πολλή προσπάθεια, αφοσίωση, ταπεινότητα, ανοιχτή διάθεση απέναντι στις αλλαγές, ευελιξία στον τρόπο σκέψης και άλλα. Ένα καλό περιβάλλον μάθησης βοηθάει τον δάσκαλο να εξελιχθεί προς όλες αυτές τις κατευθύνσεις. Πρωταρχικό μας μέλημα στο Athens Yoga είναι να καλλιεργούμε μια ατμόσφαιρα καλής διάθεσης, υποστήριξης και εμπιστοσύνης όπου όλοι θα αισθάνονται ασφάλεια και υποστήριξη.

Το πρόγραμμα των 300 ωρών είναι ένα ταξίδι για να αποκτήσουν οι δάσκαλοι ανώτερες διδακτικές ικανότητες. Ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος είναι η καθοδήγηση και παρακολούθηση της εξέλιξής τους κατά τη διάρκεια αυτών των 2 χρόνων. Οι μαθητές μπορούν κάθε 6 μήνες να βιντεοσκοπούν το μάθημά τους, πάνω στο οποίο η Maja δίνει εποικοδομητικά σχόλια και καθοδήγηση όσον αφορά τη διαδοχή των στάσεων, την ανάπτυξη του θέματος, το χωρισμό του μαθήματος σε βασικά μέρη, την κατανομή του χρόνου ανάμεσα σε κατηγορίες ασανων, τη χρήση της φωνής σας και άλλα πολλά. 

Αν οι μαθητές σε κάποια χρονική περίοδο δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις του προγράμματος, μπορούν να ακολουθήσουν πιο αργούς ρυθμούς. Σε άλλες περιόδους μπορούν να αφοσιωθούν πλήρως και να προχωρήσουν με πιο γρήγορους ρυθμούς. Το όριο ολοκλήρωσης του προγράμματος είναι 5 έτη.

Το πρόγραμμα θα σας βοηθήσει να κάνετε μεγάλα άλματα ως δάσκαλοι, εξελισσόμενοι χάρη στην πλούσια εκπαιδευτική ύλη, την δική σας προσπάθεια και αφοσίωση και μια εξαιρετικά δημιουργική και υποστηρικτική ομάδα. Ταυτόχρονα θα βιώνετε σημαντικές προσωπικές αλλαγές στο μονοπάτι της πνευματικής ολοκλήρωσης ανακαλύπτοντας νέες δυνατότητες και τρόπους να διαδίδετε την γιόγκα, ο καθένας με το δικό του μοναδικό και αυθεντικό τρόπο.