Σάββατο 14 Απριλίου 13.00-16.00

Tantra

Μια περιήγηση στον κόσμο της Tantra: έναν πλούσιο κορμό μη-δυιστικών φιλοσοφικών ρευμάτων, διδασκαλιών και  πρακτικών, που έκαναν την εμφάνισή τους τον 4ο αι. , και βλέπουν τον κόσμο ως μια εκδήλωση της εγγενούς ελευθερίας της Απόλυτης Συνειδητότητας.

Η Δημιουργία, έτσι, στην θετική προς τη ζωή Ταντρική φιλοσοφία, βιώνεται από τον ασκούμενο ως ένας αέναος χορός των  δύο κοσμικών αρχών: του Shiva -της αιώνιας Επίγνωσης-  και της Shakti,  της Δημιουργικής Δύναμης.

Κυριακή 15 Απριλίου 13.00-16.00

Hatha Yoga Pradipika

Η Hatha Yoga Pradipika του γιόγκι Svatmarama, είναι το κλασσικό, αρχαιότερο και γνωστότερο εγχειρίδιο της Hatha Yoga, της ταντρικής αυτής γιογκικής Σχολής που χρησιμοποιεί το σώμα, και κυρίως, τη ζωτική του δύναμη, ως ένα όχημα προς  την αυτοπραγμάτωση.

Μέσα από πρακτικές όπως Kriya, Asana, Pranayama, Mudra, Bandha, και διαλογιστικές τεχνικές, τα τέσσερα κεφάλαια της  της Hatha Yoga Pradipika -όπως δηλώνεται στον πρώτο της στίχο- γίνονται μία κλίμακα προς την υπέρτατη Raja Yoga, την απόλυτη ένωση σώματος, νου και πνεύματος, και του Ατομικού με το Οικουμενικό.

Κόστος

25 ευρώ + ΦΠΑ το Σαββατοκύριακο

15 ευρώ + ΦΠΑ ανα συνεδρία

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Athens Yoga στο center@athensyoga.gr και το 2130383611.