Βυθιστείτε ολοκληρωτικά στην αίσθηση του "Είμαι".

Σε αυτό το μάθημα θα συνδεθούμε με την διαχρονική τέχνη του διαλογισμού βιώνοντάς την σαν την απόλυτη φυσική κατάσταση της ύπαρξης μας.

Θα δημιουργήσουμε μαζί έναν χώρο ασφάλειας, σταθερότητας και άνεσης μέσα στον οποίο θα προσεγγίσουμε διάφορες διαλογιστικές πρακτικές (παρατήρηση, οραματισμός, γιόγκα νίντρα, ενεργητικοί διαλογισμοί) που στοχεύουν στην σύνδεση με το εσωτερικό σώμα, την αναπνοή και τις αισθήσεις. Αυτό θα στρέψει αυτόματα την προσοχή μας σε ένα μεγάλο ζητούμενο του διαλογισμού που είναι η σύνδεση με το παρόν. Αφού ησυχάσουμε του θορύβους του νου και προσγειωθούμε απαλά στον παρόντα χρόνο παρατηρούμε ότι αυτή η βαθιά ησυχία που βιώνουμε τελικά ήταν πάντα εκεί απλά εμείς δεν είχαμε επίγνωση αυτού του γαλήνιου χώρου εντός μας!

Δήλωση συμμετοχής στη γραμματεία (τηλ.: 2130383611, email: center@athensyoga.gr)

   

Κατερίνα Καρασμάνη


Η Κατερίνα Καρασμάνη Rajmeet Kaur αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου» το 2004 και ξεκίνησε να εργάζεται ως δασκάλα χορού και χορεύτρια, συνεχίζοντας παράλληλα τις σπουδές της πάνω στην κίνηση με σεμινάρια σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού, modern jazz, ρεπερτορίου, μπαλέτου, σωματικού θεάτρου, πιλάτες και γιόγκα στο LABAN (Μ.Βρετανία) και στο Διεθνές φεστιβάλ χορού της Βιέννης (Impulstanz).

Στη συνέχεια ένιωσε την ανάγκη να εμβαθύνει περισσότερο στη σχέση σώματος, νου και ψυχής. Αυτήν την ανάγκη ήρθε να καλύψει η γιόγκα, και έτσι το 2006-2007 παρακολουθεί την Εκπαίδευση δασκάλων Χάθα Γιόγκα στο “Yoga and Budo Center” (Yoga Alliance RYT 300) με τον Ανδρέα Προβελέγγιο. Συνεχίζοντας την αναζήτηση συμμετέχει σε σεμινάρια anusara yogaμε τους Desiree Rumbaugh, B. J. Galvan, Todd Tesen, Βιβή Λέτσου και yoga therapy & anatomy με τους Martin Kirk και Maja Zilih, φιλοσοφία της γιόγκα με τον Carlos Pomeda. Εμβαθύνοντας στο διαλογισμό παρακολουθεί σεμινάρια 20 ωρών στη Raja Yoga, Pranayama-Mundra-Bhanda και ανατομία των Chakras με την Swami Nirvikalpa.

Το 2011-2012 παρακολουθεί το διεθνές πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Kundalini Yoga “The Aquarian teacher” (level 1, RYT 200) έτσι όπως διδάχθηκε από τον Yogi Bhajan πιστοποιημένο από το Kundalini Research Institute (K.R.I 200h). Το ενδιαφέρον της για την Κουνταλίνι γιόγκα συνεχίζεται καθώς το 2013 συνεχίζει το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων στο level 2 και παρακολουθεί πολλά μετεκπαιδευτικά σεμινάρια σε Ελλάδα με τους Atma Singh, Shiv Charan Singh, Jiwan Shakti Kaur, So Han Kaur, Carolyn Cowan και Γαλλία (European Kundalini Yoga Festival).

Διδάσκει γιόγκα από το 2007 και συνεχίζει να εμπλουτίζει τις γνώσεις της σε αυτό το μονοπάτι ενθαρρύνοντας τους μαθητές της να συνδέονται με τον βαθύτερο πνευματικό εαυτό τους κατά την πρακτική και να επεκτείνουν αυτό το δυναμικό στην καθημερινή τους ζωή.