Η Hatha Yoga Η πιο διαδεδομένη γιόγκα στις Δυτικές χώρες. Είναι κλάδος της yoga που επικεντρώνεται στην σωματική υγεία και νοητική ευεξία. Χρησιμοποιεί σωματικές στάσεις, (asanas), τεχνικές αναπνοής (pranayama), και διαλογισμό (dyana) με στόχο ένα δυνατό υγιές σώμα και καθαρό, γαλήνιο νου.

Τάξη κατάλληλη για Όλα τα Επίπεδα: αρχάριοι, μέσοι και προχωρημένοι μαθητές.

Σύνδεσμος Zoom

Αν έρχεστε πρώτη φορά, χρειάζεται να δηλώσετε τη συμμετοχή στο info@athensyoga.gr

Πηνελόπη Θανασούλη

Μετά από πολύχρονη ενασχόληση με το χορό και το barre a terre, ήρθε σε επαφή με τη γιόγκα το 2010. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση 200 ωρών για δασκάλους Hatha Yoga του Athens Yoga με τη Maja Zilih το 2015, κι έκτοτε συνεχίζει να εκπαιδεύεται διαρκώς.  Έχει εκπαιδευτεί στην "Partner Yoga" με την Elysabeth Williamson, στην "Kids Yoga" με τη Χριστίνα Μάτση, στην "Prenatal Yoga" με την Katy Appleton, ενώ αυτή την περίοδο εκπαιδεύεται επίσης στη μέθοδο "Sensit Yoga" με τη Maja Zilih.Έχει παρακολουθήσει επίσης σεμινάρια με τους Martin Kirk, Elysabeth Williamson, Gerlind Schweppe, Γιάννη Γέρου, Alessandro Ortona, Τίνα Ζυμαράκη και άλλους.Είναι πτυχιούχος του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής-Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένου του Α.ΤΕΙ Αθήνας.

"Με τον καιρό ανακάλυψα μέσω της πρακτικής της γιόγκα μια βαθύτερη διάσταση του σώματος, του νου και της αναπνοής μου.

Εξερευνώντας νέους τρόπους κίνησης και έκφρασης του σώματος, εξασκώντας τεχνικές αναπνοής και διαλογισμό βυθιζόμαστε σε ένα βιωματικό ταξίδι μελέτης και διερεύνησης όλων των στοιχείων από τα οποία αποτελείται το σύνολο της υπόστασής μας. Βιώνοντας το σώμα μας από μέσα αποκτάμε τη δυνατότητα να αφουγκραστούμε ανάγκες και να επαναπροσδιορίσουμε συμπεριφορές και συνήθειες, ενώ ανοιγόμαστε στο πλήρες πνευματικό μας δυναμικό. Αυτό που με συναρπάζει στην πρακτική της γιόγκα είναι η διαρκής αφύπνιση και καλλιέργεια της επίγνωσης και του τρόπου με τον οποίο μπορεί να μεταμορφώσει όχι μόνο την ίδια την πρακτική, αλλά και το σύνολο των στιγμών και των εμπειριών μας. Έτσι, αντιλαμβανόμαστε την ενότητα και τη βαθιά αγάπη, και γνωρίζουμε τον αληθινό μας εαυτό.Η διδασκαλία είναι για εμένα μια ανεξάντλητη πηγή έκφρασης, δημιουργίας και, ταυτόχρονα, μάθησης. Αντλώ έμπνευση από τα στοιχεία της φύσης, την εξέλιξη του ανθρώπινου σώματος, τη φιλοσοφία της γιόγκα και από τη μοναδικότητα του κάθε μαθητή-ασκούμενου."