Αυτή η πρακτική έχει σκοπό την εξάσκηση της yoga από όλους. Όλοι, ανεξάρτητα από τη σωματική τους ικανότητα, καλούνται να συμμετάσχουν στην υπέροχη αυτή απαλή πρακτική.

Ασκούμενοι με κινητικές δυσκολίες, τραυματισμούς, ημιπληγίες, αυξημένο βάρος, προχωρημένη ηλικία, σύνδρομα και χρόνιες παθήσεις είναι ευπρόσδεκτοι να δοκιμάσουν και να απολαύσουν την ευφορία και γαλήνη που νιώθει κανείς όταν κινεί όλο ή μέρος του σώματός του με την αναπνοή και την επίγνωσή του. Περρισότερες πληροφορίες εδώ.

*Aπαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη γραμματεία (τηλ.: 2130383611, email: center@athensyoga.gr)

Πηνελόπη Γαβριλάκη

Η Πηνελόπη Γαβριλάκη ασχολείται με την ψυχική και φυσική υγεία από το 1999. Εκπαιδεύεται διαρκώς ως δασκάλα yoga, θεραπεύτρια μασάζ και λογοθεραπεύτρια.

Η ίδια πιστεύει στην αυτόνομη ανάπτυξη του ατόμου και της οικογένειας ανεξάρτητα από εξωτερικούς κρατικούς και εκπαιδευτικούς παράγοντες. Προάγει με τη δουλειά, την εκπαίδευση και την πρακτική της, το ατομικό και το οικογενειακό ευ ζην αλλά και επενδύει στη δική της προσωπική εξέλιξη.

Θεωρεί ότι η δουλειά της, ως δασκάλα yoga, προσφέρει στον εαυτό της αλλά και τον κόσμο γύρω της, μια αφορμή για αλλαγή, καθώς πιστεύει ότι η ζωή είναι η ίδια μία διαρκής αλλαγή. Μία διαρκής εξέλιξη. Βασίζει τα μαθήματα και την  πρακτική της στην πίστη και πεποίθηση ότι «είμαστε όλοι ένα, είμαστε όλοι αγάπη» και χαίρεται όταν αυτό το μεταδίδει ή το μοιράζεται.

Είναι πιστοποιημένη δασκάλα Hatha Yoga και Partner Yoga από τη Yoga Alliance, Baby Yoga και S.M.A.R.T. Yoga από την Birthlight, Infant Massage από τον IAIM, Kids Yoga και Teen Yoga από τη YogaBeez, Traditional Thai Yoga Massage από το Sunshine Network.

Παράλληλα δεν εγκαταλείπει τη λογοθεραπευτική της ιδιότητα, καθώς όλα τα παραπάνω συγκλίνουν και αναπτύσσονται μέσω της αναπνοής και της επαφής. Θεωρεί ότι η επαφή με τον εσωτερικό μας εαυτό, η επαφή με τη φύση και η επαφή με τους άλλους ανθρώπους είναι ο πιο ευχάριστος και ουσιαστικός δρόμος προς την εξέλιξη, την ολοκλήρωση, την ευδαιμονία. Και ο δρόμος αυτός ξεκινάει πάντα από μέσα μας.

‘Μακάρι η φωτιά που διέπει τη σχέση μας με τον εαυτό μας, τη σχέση μας με τους άλλους και τη σχέση μας με το Θείο να κάψει ό,τι δε χρειαζόμαστε, έτσι ώστε να ζήσουμε όλοι σε ευρύτερη αρμονία και ειρήνη’

Vasudhaiva kutumbakam
Είμαστε όλοι οικογένεια