From Detox to Sauca | Βασικές αρχές αποτοξίνωσης

From Detox to Sauca!

Get ready to get rid of what’s not needed!

Ετοιμαστείτε να ξεφορτωθείτε ό,τι δε σας χρειάζεται!

Sauca: η γιόγκικη αρχή της καθαρότητας και αγνότητας. Αφορά στο σώμα, το νου, τα συναισθήματα αλλά και στο περιβάλλον γύρω μας, τη συμπεριφορά, τις πράξεις και το λόγο μας.

Σκοπός του σεμιναρίου: Η διαμόρφωση καθημερινών συνηθειών, που αποτρέπουν τη συσσώρευση συναισθηματικών, νοητικών και υλικών/διατροφικών τοξινών.

Τεχνικές διδασκαλίας: Πρακτική asanas, καταγραφή αρνητικών συμπεριφορών και ενίσχυση θετικών (γνωσιακό ημερολόγιο), πρακτικές συμβουλές τροποποίησης κι εδραίωσης θετικών συμπεριφορών.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους θέλουν να βελτιώσουν τον καθημερινό τρόπο ζωής τους.

Στην καθημερινή μας ζωή αποθηκεύουμε διαρκώς πράγματα, καταστάσεις, ανθρώπους, σκέψεις, συναισθήματα, τροφές, ουσίες. Όλα αυτά μετατρέπονται σε τοξίνες στο σώμα αλλά και το πνεύμα μας. Προσπαθώντας να βρούμε τρόπους να απαλλαχτούμε από αυτές, οδηγούμαστε σε σκέψεις στρεσσογόνες, οι οποίες δημιουργούν νέες τοξίνες κι έτσι, πολύ εύκολα, μπαίνουμε σε ένα φαύλο κύκλο “τοξινογένεσης” της κάθε μας πράξης, της κάθε μας σκέψης, της κάθε μας ιδέας και κάθε μας επιλογής.

Μια βδομάδα αποτοξίνωσης από όλα αυτά οφελεί πάρα πολύ, όμως, σε πολλές περιπτώσεις, η απόλυτη στέρηση δραστηριοτήτων που έχουμε ήδη συνηθίσει να κάνουμε οδηγεί στη δημιουργία νέων τοξινών αλλά και στην υπερβολή μετά το πέρας της εβδομάδας αυτής, ακυρώνοντας οποιαδήποτε προηγούμενη προσπάθεια. Πολλές φορές δε, η εβδομάδα αυτή είναι ανέφικτο να βρεθεί στην καλπάζουσα και απαιτητική καθημερινή μας ζωή.

Έχοντας δοκιμάσει πολλούς τρόπους αποτοξίνωσης: κούρες, fasting, ιδιοσυγκρασική αποτοξίνωση, κατέληξα ότι, τουλάχιστον για τη δική μου ιδιοσυγκρασία και το δικό μου τρόπο ζωής, αυτό που χρειάζεται δεν είναι απλά ένα διάλειμμα μίας ή δύο εβδομάδων από τις κανονικές μας συνήθειες. Αυτό που χρειάζεται είναι η αλλαγή στον τρόπο σκέψης και τις καθημερινές μας επιλογές.

Μία αλλαγή που πραγματοποιείται σταδιακά και είναι κοντά στις καθημερινές μας συνήθειες, έτσι ώστε να έχει και τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια αλλά και επίπτωση στον καθημερινό μας εαυτό.

Στο workshop αυτό καλούμαστε να αναγνωρίσουμε ό,τι μας βαραίνει σωματικά, νοητικά, συναισθηματκά και να το αντικαταστήσουμε με κάτι που δε μας βαραίνει τόσο, σταδιακά και μέσα στη διάρκεια της κανονικής μας ζωής.

Από άτομο σε άτομο αυτό πάντα διαφέρει. Ο καθένας, λοιπόν, θα αναγνωρίσει τα δικά του τροχοπέδια και θα θέσει δικούς του προσωπικούς στόχους, μέσα από τη γνωσιακή αναγνώριση και κατονομασία των αναγκών και ελλείψεών του.

Δε θα δοθεί καμία μαγική συνταγή αναδιοργάνωσης, τη συνταγή θα τη φτιάξετε μόνοι σας, μέσα από τα εργαλεία που θα σας παρουσιαστούν. Σε αυτό το workshop δε θα «ταλαιπωρηθούμε στερούμενοι», περιμένοντας το αποτέλεσμα, θα ευχαριστηθούμε τη διαδικασία προς αυτό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10.30 – 11.00  Γνωριμία με την ομάδα: Shanga meeting

11.00 – 12.30 Πρωινή πρακτική: Το στρες και οι τοξίνες αποθηκεύονται στο ΚΝΣ (Κεντρικό Νευρικό Σύστημα) και αποβάλλονται κυρίως μέσω της κίνησης, του διαλογισμού και της επαφής με τη φύση

12.30 – 14.00 Τι είναι οι τοξίνες; (Σκέψεις, συναισθήματα, τροφές, καλλυντικά, αντιμετώπιση περιβάλλοντος, συμπεριφορά – ανάλυση sutra 1.33) Πώς αποτοξινωνόμαστε; Γνωσιακό ημερολόγιο: καταγραφή εμποδίων (δε χρειάζεται να τα αποκαλύψουμε!) και αντιστροφή τους

14.00 – 15.00 Yoga Restorative and Yoga Nidra and Massage

15.00 -15.30  Κλείσιμο   

Η καθημερινή μας ζωή, η διαρκής παρακμή του περιβάλλοντος, οι ιστορίες που κουβαλάμε, μας επιβάλλουν να ασχοληθούμε με τη διαρκή μας αλλαγή και μεταμόρφωση χωρίς επίκριση και δογματισμούς (άλλο τρώω μοσχαράκι γάλακτος κάθε μέρα και άλλο τρώω ένα φιλέτο μοσχάρι – που έχει ήδη αναπαραχθεί – όταν ο οργανισμός το χρειάζεται, ναι υπάρχουν οργανισμοί που το χρειάζονται! Σε λίγα χρόνια μπορεί ο ανθρώπινος να εξελιχθεί ώστε να μην το χρειάζεται ξανά!)

Σας περιμένουμε όλους σε αυτή την όμορφη διαδρομή, για να μοιραστούμε τις ανησυχίες μας και να γκρεμίσουμε όλοι μαζί τα εμπόδια που μας κρατούν μακριά από την πραγματική μας καθαρότητα και αγνότητα!

Μετά το σεμινάριο θα δημιουργηθεί ομάδα για συζήτηση και εξέλιξη των μαθητών καθώς και follow up της προόδου μας. Ομαδικά είναι πιο εύκολα! Θα μοιραστούμε, επίσης, πολλές συνταγές!

KΟΣΤΟΣ

30€ + ΦΠΑ

Μόνο για την πρωινή πρακτική 11.00-12.30 : 10€ + ΦΠΑ

*Θα δοθούν σημειώσεις.

**Οι ώρες του σεμιναρίου είναι αναγνωρισμένες από τη Yoga Alliance ως συνεχόμενη εκπαίδευση.