Εκπαίδευση Δασκάλων Γιόγκα για Εγκύους 85 hrs με την Sally Parkes (BSc)

 

Εκπαίδευση Δασκάλων Γιόγκα για Εγκύους 85 hrs με την Sally Parkes (BSc)

Το πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο από τη Yoga Alliance US, τη Yoga Alliance UK και τη FEDANT και διδάσκεται από την Sally Parkes BSc.

Το πρόγραμμα 85 ωρών καλύπτει τη Γιόγκα για Εγκύους, τη Μεταγεννητική Γιόγκα και τη Γιόγκα για Μαμά και Μωρό και είναι βασισμένο τόσο στην ορθή ανατομία και φυσιολογία όσο και στις διδασκαλίες της γιόγκα. Ο στόχος μας είναι να σας δώσουμε γνώση και εμπειρία ώστε να διδάσκετε ασφαλή, αποτελεσματικά και αναζωογονητικά ομαδικά και ατομικά μαθήματα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από ένα συνδυασμό κατάλληλης ανατομίας, φυσιολογίας, άσανα, πραναγιάμα, μούντρα και χαλάρωσης ενώ την ίδια στιγμή τιμούμε την ενέργεια Σάκτι (θηλυκή) που ενυπάρχει σε όλες τις γυναίκες & επιτρέπει αυτό το καταπληκτικό γεγονός να συμβεί: τη σύλληψη, την εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Επίσης, παρουσιάζεται, διδάσκεται και δοκιμάζεται η μεθοδολογία της γιόγκα, του πιλάτες και της ήπιας άσκησης αποκατάστασης που βοηθά τη μεταγεννητική ανάρρωση πριν την ενότητα της Γιόγκα για Μαμά & Μωρό. Η εκπαίδευση τελειώνει με μια ομιλία για το πώς να οργανώσετε την επιχείρησή σας συμπεριλαμβανομένων συμβουλών για τη χρήση των μέσω κοινωνικής δικτύωσης, της εύρεσης του κατάλληλου χώρου και του προγραμματισμού των μαθημάτων καθώς και πώς να αναπτύξετε το πελατολόγιό σας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ)

Πρόσφατη κριτική...

"Sally σε ευχαριστώ για την υπέροχη εμπειρία του εκπαιδευτικού προγράμματος της γιόγκα για εγκύους που απόλαυσα στο έπακρο. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι το πόσο περιεκτικό είναι καθώς και με πόσο χαλαρό τρόπο μαθαίνει κανείς στη διάρκειά του. Προσαρμόζεται σε κάθε άτομο και δεν υπάρχει πίεση. Η Sally είναι πραγματική επαγγελματίας και φιλική. Έχει ένα μοναδικό στυλ διδασκαλίας που σε κάνει να θες να μάθεις περισσότερα από εκείνη. Και -πολύ βασικό!- έχει φοβερή αίσθηση του χιούμορ! Ήταν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απόλαυσα και ανυπομονώ να το εφαρμόσω στα μαθήματά μου." – Ayesha Nauth, Δασκάλα Bikram Yoga και μητέρα 2 παιδιών.

Θέματα που καλύπτονται:

-Κινήσεις Γιόγκα για όλα τα τρίμηνα που τεντώνουν και ενδυναμώνουν το φυσικό σώμα & βοηθούν στην αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων της εγκυμοσύνης.
-Mula bandha - η σημασία ενός υγιούς πυελικού εδάφους και η σωστή ευθυγράμμιση της λεκάνης στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της μεταγγεννητικής περιόδου.
-Ενεργεαικός συσχετισμός, πώς το δυσλειτουργικό πυελικό έδαφος σχετίζεται και επηρεάζει το μουλαντάρα τσάκρα.
-Οι πνευματικές όψεις της εγκυμοσύνης και του τοκετού.
-Άσκηση με μπάλα ή με καρέκλα στην εγκυμοσύνη και στην προετοιμασία του τοκετού.
-Θέσεις για βέλτιστη θέση του εμβρύου.
-Τοκετός και γέννα - περιγραφή ενός ‘φυσιολογικού‘ τοκετού με χρήση εικόνων ανατομίας, μοντέλου λεκάνης και ομοιώματος βρέφους. Καλύπτεται επίσης ο τοκετός με πρόκληση, οι παρεμβάσεις και η καισαρική τομή.
-Ανάρρωση μετά τον τοκετό συμπεριλαμβανομένων ασκήσεων και αναπνοών για μετά την καισαρική.
-Κινήσεις γιόγκα και πιλάτες για τη μεταγεννητική περίοδο που τεντώνουν και ενδυναμώνουν το φυσικό σώμα και βοηθούν στην ανακούφιση κοινών δυσκολιών της γυναίκας μετά τον τοκετό συμπεριλαμβανομένων αλλαγής στάσης σώματος και συνδρόμου upper and low crossed syndrome.
-Πώς οι ασκήσεις αναπνοής και η βαθιά χαλάρωση μπορούν να βοηθήσουν στη νοητική, φυσική και συναισθηματική θεραπεία της γυναίκας μεταγεννητικά.
-Βασική διατροφή για νέες μαμάδες που βοηθάει στη μεταγεννητική ανάρρωση.
-Γιόγκα για τη μαμά και το μωρό - πώς να σχεδιάσετε και να καθοδηγήσετε το μάθημα.
-Πώς να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας σα δάσκαλος/α προγεννητικής και μεταγεννητικής γιόγκα.

Αυτή η εκπαίδευση σας μαθαίνει πώς να καθοδηγείτε ομαδικά & ιδιαίτερα μαθήματα που είναι 

-Ασφαλή, αποτελεσματικά και λειτουργικά
-Με ίση κατανομή όλων των πλευρών της γιόγκα
-Ενδυναμωτικά
-Αναζωογονητικά & ανυψωτικά
-Με αρκετή πληροφόρηση
-Χωρίς κριτική
-Υποστηρικτικά

Τελειώνοντας αυτό το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα μπορείτε να:

-Διδάξετε Γιόγκα για Εγκύους, Γιόγκα μετά τον Τοκετό και Γιόγκα για Μαμά και Μωρό.
-Διδάξετε ένα πλήρες μάθημα γιόγκα που τιμά το πνεύμα και το σώμα της γυναίκας σε αυτή την ιδιαίτερη & ιερή στιγμή.
-Προσαρμόζετε τα γενικά σας μαθήματα για όσες έγκυες γυναίκες συμμετέχουν. 
-Ενσωματώνετε εξοπλισμό γιόγκα στα μαθήματά σας ώστε να είναι προσαρμοσμένα για τις γυναίκες στη διάρκεια & μετά την εγκυμοσύνη.
-Προσαρμόζετε το μάθημα για όσους μαθητές έχουν κοινούς τραυματισμούς όπως πόνο στη μέση, πυελικό άλγος, υψηλή/χαμηλή πίεση & κόπωση. 
-Έχετε ξεκάθαρη κατανόηση του γιατί είναι σημαντικό να ενσωματώνετε όλα τα στοιχεία της γιόγκα σε ένα μάθημα. 
-Γνωρίζετε τι πραγματικά συμβαίνει στο σώμα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης & του τοκετού.

Δουλειά για το σπίτι, εργασίες & εξέταση: 

Σε αυτή την εκπαίδευση 85 ωρών χρειάζεται να κάνετε τουλάχιστον 22 ώρες ατομικής μελέτης/διαβάσματος σύμφωνα με τις οδηγίες της Yoga Alliance. Θα ζητηθεί στους μαθητές να δημιουργήσουν ένα μικρό μάθημα μετά την τρίτη μέρα εκπαίδευσης το οποίο θα διδάξουν στο τέλος της εκπαίδευσης σε όλη την ομάδα. Αυτό θα αποτελεί την πρακτική δοκιμασία της εκπαίδευσης. Υπάρχουν ακόμη 6 εργασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν και θα σας σταλούν κατά την εγγραφή σας στο πρόγραμμα - 2 εργασίες πριν την έναρξη και 4 μετά. Επίσης, χρειάζεται να διαβάσετε διεξοδικά το εγχειρίδιο της εκπαίδευσης. Προτείνεται ακόμη να προμηθευτείτε το βιβλίο: ‘Bountiful, Beautiful, Blissful’ της Gurmukh.  

Πιστοποίηση Yoga Alliance & FEDANT:

Όλοι οι απόφοιτοι θα λάβουν πιστοποιητικό με την ολοκλήρωση του προγράμματος. Αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι 85 ωρών (συμπεριλαμβανομένου του χρόνου προσωπικής μελέτης) ώστα να πληροί τις προϋποθέσεις της Yoga Alliance UK και της Yoga Alliance US (International) & πιστοποιείται και από το Federation of Antenatal Educators (FEDANT). Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιγεννητική εκπαίδευση και πάθος να μοιραστεί τις γνώσεις του μετά την εκπαίδευση με μέλλουσες μαμάδες, συμπεριλαμβανομένων δασκάλων γιόγκα, βοηθών μητρότητας και μαιών. Αν έχετε ήδη το πιστοποιητικό Εκπαίδευσης Δασκάλων Γιόγκα 200 ωρών μπορείτε να εγγαρφείτε στη Yoga Alliance ως δάσκαλος/α Γιόγκα για την Εγκυμοσύνη.  

Η εκπαιδεύτρια, Sally Parkes, BSc, EYT, SYT 

Η Sally Parkes διδάσκει στον τομέα της υγείας & ευεξίας από το 1998 και έχει εκπαιδευτεί & διδάξει γιόγκα εγκυμοσύνης & μεταγεννητική γιόγκα εκτενώς από το 2007. Το στυλ διδασκαλίας της προέρχεται από τις διδασκαλίες της Uma Dinsmore-Tuli, ηγέτιδας στον τομέα της ευεξίας των γυναικών, ενώ συνδυάζει και στοιχεία φυσιολογίας της άσκησης, Πιλάτες και μεθόδων κίνησης από τις σπουδές της στην αποκατάσταση μέσω άσκησης.   

Μητέρα δύο κοριτσιών, η Sally συνεχίζει τις σπουδές της και έχει εκπαιδευτεί σα βοηθός μητρότητας με τον Michel O’Dent και την Jennifer Walker του Spinning Babies ενώ έχει γράψει πολλά άρθρα για σημαντικές εκδόσεις. Έχει επίσης γράψει το The Students Guide to Yoga Anatomy και διδάσκει στο movementformodernlife.com & είναι σήμερα πιστοποιημένη Experienced  & Senior Yoga Teacher και εκπαιδεύτρια δασκάλων, γνωστή για το χιούμορ, τη ζεστασιά και τις εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις της. Εξειδικεύεται στην εκπαίδευση δασκάλων περιγεννητικής γιόγκα στη Μεγάλη Βρετανία και παγκοσμίως. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το http://sallyparkesyoga.com.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μέρος 1

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018: 9:00 - 12:00 & 13:00-17:00
Σάββατο 16 Ιουνίου 2018: 8:00 - 11:00 & 12:30-16:30
Κυριακή 17 Ιουνίου 2018: 9:00 - 12:00 & 13:00-17:00

Μέρος 2

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018: 9:00 - 12:00 & 13:00-17:00
Σάββατο 23 Ιουνίου 2018: 8:00 - 11:00 & 12:30-16:30
Κυριακή 24 Ιουνίου 2018: 9:00 - 12:00 & 13:00-17:00

ΚΟΣΤΟΣ
Για πληρωμές έως 1η Μαρτίου 2018 υπάρχει ειδική έκπτωση:  

Μέρος 1 & Μέρος 2: 710€ + ΦΠΑ (880€ )
Μέρος 1: 355€ + ΦΠΑ (440€ )

Για πληρωμές μετά την 1η Μαρτίου:  

Μέρος 1 & Μέρος 2: 790€ + ΦΠΑ (980€ )
Μέρος 1: 395€ + ΦΠΑ (490€ )

Παρακαλούμε σημειώστε πως χρειάζεται η συμμετοχή τουλάχιστον 12 ατόμων για να πραγματοποιηθεί το σεμινάριο.

Όροι κρατήσεων
Σε περίπτωση ακύρωσης:
2 μήνες πριν από την εκδήλωση, 100% επιστροφή χρημάτων (εκτός τραπεζικής προμήθειας)
1 μήνα πριν από την εκδήλωση, 50% επιστροφή χρημάτων (εκτός τραπεζικής προμήθειας)
Λιγότερο από ένα μήνα πριν την εκδήλωση, δεν επιστρέφονται τα χρήματα

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Athens Yoga στο center@athensyoga.gr και το 2130383611.

ΟΙ ΩΡΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ATHENS YOGA - ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 300H - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ RYT-500, YOGA ALLIANCE INTERNATIONAL.