Σεμινάριο για Restorative Yoga, Yoga Nidra και Διαλογισμό | Maja Zilih & Άννα Πετροπούλου

Σεμινάριο για Restorative Yoga, Yoga Nidra και Διαλογισμό 

με την Maja Zilih και την Άννα Πετροπούλου


Μια πρακτική restorative yoga χρησιμοποιεί τη βοήθεια της βαρύτητας, των βοηθημάτων και των παθητικών διατάσεων για να επιτύχει χαλάρωση σε ολόκληρο μυϊκό και νευρικό σύστημα του σώματος.
Η παραμονή σε ξεκούραστες στάσεις απαλής παθητικής διάτασης ενυδατώνει, απελευθερώνει και αναζωογονεί την  περιτονία και άλλους συνδετικών ιστούς στο σώμα. Επιτρέπει στα μέρη εκείνα του σώματος που έχουν την τάση να συσσωρεύουν το στρες, σταδιακά να μαλακώσουν την αντίσταση και να παραδοθούν στην βαρύτητα. H διαδικασία αυτή ηρεμεί το νευρικό σύστημα σχετικά άμεσα, αλλά εφόσον εκτελείται με τακτικότητα, «αποτυπώνεται» σαν μια νέα συνήθεια απελευθέρωσης του στρες κατά βούληση. Σταδιακά, η πρακτική αυτή μπορεί να οδηγήσει σε πρόληψη της μελλοντικής συσσώρευσής της έντασης τόσο στο σύστημα μυών και περιτονίας, όσο και στο σύστημα των οργάνων μας.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα μάθετε
- πώς να χρησιμοποιείτε διαφορετικές restorative στάσεις για να αντιμετωπίσετε θέματα όπως το άγχος, αϋπνία, κατάθλιψη, χρόνια κόπωση, δυσκολία στην αναπνοή, και πόνους στους ώμους και την πλάτη.
- διαφορετικές σειρές τις οποίες μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινή σας ρουτίνα, ώστε να αισθανθείτε τη βαθιά θεραπευτική επίδραση σε ολόκληρη τη δομή του σώματος-νου-ψυχής.
- να απελευθερώνετε συνειδητά την ένταση από τους μύες και τα όργανα και με την βοήθεια της ενδοσκόπησης/interoception να αναγνωρίζετε τα σημεία έντασης προτού αυτή αυξηθεί σε επίπεδο που δύσκολα ελέγχεται.

Μεθοδολογία διδασκαλίας:
- Οι κατάλληλες σειρές για ένα ολοκληρωμένο μάθημα restorative yoga,
- Δημιουργία του χώρου, δομή του μαθήματος,  διάρκεια παραμονής στις στάσεις, στοιχεία μετάβασης, timing, καθοδήγηση
- restorative στάσεις για την αρχή ή το τέλος ενός κανονικού μαθήματος γιόγκα.
- Παραλλαγές στάσεων για τις διαφορετικές ανάγκες των μαθητών
- Μεθοδολογία Sensit Yoga – η embodied εμπειρία του δασκάλου στην πράξη. Η καθοδήγηση της επίγνωσης για απελευθέρωση έντασης από την περιτονία και τα όργανα.
- Η διδασκαλία της Yoga Nidra και του διαλογισμού
- Βασικοί τύποι διαλογισμού για τους αρχάριους μαθητές. Τα συνηθισμένα εμπόδια, μύθοι για τον διαλογισμό και οι τρόποι να εισάγετε το διαλογισμό σε κάθε σας μάθημα, όπως και να βοηθήσετε τους μαθητές να αποκτήσουν μια σταθερή πρακτική διαλογισμού στο σπίτι.

Hμερομηνίες & Ώρες
Παρασκευή 09:00 -12.00 & 13.30-16.30
Σάββατο: 08:00 -11.00 & 13.00-16.00
Κυριακή: 09:00 -12.00 & 13.30-16.30

Κόστος
230 ευρώ + ΦΠΑ

Όροι κρατήσεων

Σε περίπτωση ακύρωσης:
40 ημέρες πριν από την εκδήλωση, 100% επιστροφή χρημάτων (εκτός τραπεζικής προμήθειας)
1 μήνα πριν από την εκδήλωση, 50% επιστροφή χρημάτων (εκτός τραπεζικής προμήθειας)
Λιγότερο από ένα μήνα πριν την εκδήλωση, δεν επιστρέφονται τα χρήματα

Οι ώρες αυτού του προγράμματος υπολογίζονται στο Athens Yoga - Ανώτερος Κύκλος Σπουδών 300h - πιστοποίηση RYT-500, Yoga Alliance International.