Σεμινάριο Δασκάλων Yoga Άγγιγμα και Οδηγίες μέσω της Επαφής με τον Ασημάκη Φαλτάκα

Ένας από τους βασικούς μας ρόλους ως δάσκαλοι της Yoga είναι να υποστηρίξουμε το ταξίδι της μάθησης των ασκούμενων που συμμετέχουν στις τάξεις μας. Οι οδηγίες με τις οποίες τους καθοδηγούμε είναι ένα σημαντικό εργαλείο σε αυτή τη διαδικασία.

 

Το σεμινάριο αυτό επικεντρώνεται στις μη-λεκτικές μέσω επαφής οδηγίες (hands-on) αλλά και στον τρόπο που μπορεί ο λόγος να συνοδεύσει τον τρόπου που ακουμπάμε, οδηγούμε και υποστηρίζουμε το σώμα ενός μαθητή. 

 

Στόχος μας είναι να μάθουμε πως να ακούμε τα χέρια μας. Να αισθανόμαστε άνετα με τη διαδικασία του αγγίγματος.  Να ακουμπάμε με ενσυναίσθηση και να δημιουργούμε ένα δυναμικό διάλογο με το σώμα του ασκούμενου.

 

Θα ανακαλύψουμε τρόπους με τους οποίους μπορεί η επαφή να καλέσει το σώμα ενός μαθητή να συμμετέχει στη διαδικασία της διόρθωσης / ανασυγκρότησης (adjustment) μιας θέσης. Μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση, εκπαιδευόμαστε στο διάλογο μέσω της επαφής ώστε να υποστηρίξουμε το σώμα να φτάσει σε μια πιο ουσιαστική έκφραση της κάθε θέσης. Ο μαθητής καλείται να συμμετέχει σε αυτό το διάλογο, αντί να περιμένει παθητικά να τον “βάλουμε¨ σε μια θέση.

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε δασκάλους Yoga που έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον την βασική εκπαίδευση των 200 ωρών και έχουν ήδη κάποια εμπειρία στη διδασκαλία. Εάν επιθυμείτε να παίξετε με τους τρόπους που προσεγγίζετε τα hands-on adjustments αλλά και να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη σας στο άγγιγμα, τότε αυτό το σεμινάριο είναι για εσάς.

 

Το σεμινάριο είναι βιωματικό. Φορέστε ρούχα άνετα για να μπορείτε να κινηθείτε με ελευθερία και να ασκηθείτε. Θα δοθούν σημειώσεις. Καλό είναι να έχετε μαζί σας ένα στυλό και κάποιο τετράδιο για σημειώσεις (old school) ή tablet/laptop (για τους πιο new age).

 

Ημερομηνίες: 13/03/20 & 20/03/20

Ώρες: 12:00 - 15:00

Συμμετοχή: 80 €

 

----

Ο Ασημάκης διδάσκει Yoga από το 2012. Έχει ολοκληρώσει 3 εκπαιδευτικά προγράμματα σε διαφορετικά στυλ πρακτικής (Sivananda, Anusara, Embodied Flow) έχοντας συμπληρώσει πάνω από 800 ώρες εκπαίδευσης. Μεγαλύτερη επιρροή και έμπνευση στη διδασκαλία του έχει ασκήσει η δασκάλα του Tara Judelle με την οποία έχει μαθητεύσει επί σειρά ετών.

 

Διδάσκει Yoga στην Αθήνα, ανά την Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη τα τελευταία 7 χρόνια.  Διοργανώνει Yoga Retreats και σεμινάρια ενώ τα τελευταία δύο χρόνια διδάσκει Βιωματική Ανατομία σε Yoga Teacher Trainings στην Αθήνα και την Κύπρο.

 

Από το 2011 ασχολείται επαγγελματικά με τη μάλαξη και η επικοινωνία μέσα από την επαφή είναι σημαντικό κομμάτι της δουλειάς και της καθημερινότητάς του.

Ξεκινώντας από τη Σουηδική Μάλαξη σύντομα εμβάθυνε τις γνώσεις του περνώντας στο κομμάτι της Μυοπεριτονιακής Απελευθέρωσης (Myofascial Release) και από το 2016 εκπαιδεύτηκε και ασκεί την Κρανιοιερή Θεραπεία (Craniosacral Therapy).