Η yoga είναι ευκαιρία για τα παιδιά να ξεκινήσουν το πολύτιμο ταξίδι της διανοητικής υγείας και προσωπικής ανάπτυξης από νωρίς στη ζωή

Γιόγκα για παιδιά 5-9 ετών με την Πηνελόπη Γαβριλάκη κάθε Πέμπτη 16:30-17:30. Ξεκινάμε 14/9! 

 

Το τμήμα της γιόγκα για παιδιά απευθύνονται σε παιδιά 5 εώς και 9 ετών. Η γιόγκα για αυτές τις ηλικιακές ομάδες επιτρέπει στα παιδιά και τους εφήβους να χαλαρώσουν, να αναπτύξουν τη φαντασία τους, τη δύναμη του οραματισμού και την καλλιέργεια της προσωπικότητάς τους. Είναι ένα είδος ολοκληρωμένης σωματικής άσκησης που αναπτύσσει τη σωματική αντοχή, τη συναισθηματική ισορροπία και τις νοητικές και δημιουργικές ικανότητες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός πιο ευτυχισμένου και συναισθηματικά ώριμου παιδιού. Τα παιδιά μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα το θέμα των σωματικών και συναισθηματικών αλλαγών εάν το μυαλό και το σώμα τους δουλεύουν μαζί. Οι ορμονικές αλλαγές που συντελλούνται σε αυτές τις ηλικίες, η έναρξη του μαθητικού βίου, οι αυξανόμενες απαιτήσεις και η προ-εφηβεία οδηγούν στη νευρική και αντιδραστική συμπεριφορά του παιδιού.

Μέχρι την ηλικία των 6 – 7 ετών παίζουν σε ένα κόσμο φαντασίωσης και φαντασίας. Καθώς μεγαλώνουν ωφελούνται από μία πιο δομημένη προσέγγιση όσον αφορά στην πειθαρχία και τη συγκέντρωση. Έτσι η γιόγκα αποτελεί φυσική επιλογή καθώς βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους στο έπακρο, ενώ τα καθιστά ικανά να δημιουργήσουν έναν πετυχημένο, χρήσιμο και ολοκληρωμένο τρόπο ζωής. Το μάθημα της γιόγκα για παιδιά περιλαμβάνει και ασκήσεις ανατομίας, οικολογίας και κοινωνικότητας, πράγματα ωφέλιμα τόσο στην καθημερινή ζωή των παιδιών όσο και των ενηλίκων!

Υλικά / Μεθοδολογία: Mats, παιδικά τραγούδια, μαξιλάρια, στεφάνια, κ.α.

*Aπαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη γραμματεία (τηλ.: 2130383611, email: center@athensyoga.gr)