Foundations 200 Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga 2018-2019

Εκπαίδευση Δασκάλων Γιόγκα 200 ώρες, 2018-2019

με τη Maja Zilih και το Athens Yoga

 

  Το όραμά μας 

Οι μαθητές αποκτούν γνώσεις, δεξιότητες, αυτοπεποίθηση και ένα διεθνές πιστοποιητικό απαραίτητο για να αρχίσουν να διδάσκουν yoga. Ωστόσο, το δικό μας όραμα στο Athens Yoga είναι πολλά παραπάνω από αυτά. Στόχος μας είναι να δώσουμε στους μαθητές μας τη δύναμη να ανακαλύψουν τις τεράστιες δυνατότητες που κρύβουν μέσα τους. Να τους δώσουμε τα εργαλεία και την έμπνευση όχι να κάνουν απλώς yoga, αλλά να Ζουν τη yoga. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές βυθίζονται στη μελέτη της yoga και του εαυτού τους, ώστε να βιώσουν μια πραγματική αλλαγή προς την καλύτερη υγεία και ισορροπία στη ζωή τους. Η εσωτερική ισορροπία και η γαλήνη που σταδιακά αποκτούν θα μπορέσει έπειτα να βρει έκφραση σε όλες τις σχέσεις τους, συμπεριλαμβανομένης της σχέσης τους με την πρακτική, τη διδασκαλία της yoga και τους μελλοντικούς μαθητές τους. Συνεπώς, όσο και αν αυτό το πρόγραμμα έχει να κάνει με τη διδασκαλία της yoga, έχει επίσης να κάνει με την αυτογνωσία, την ανάπτυξη και τη μεταμόρφωση».

Maja Zilih


  Με τη Maja στο Athens Yoga   

- βρίσκεστε σε ένα περιβάλλον που σας προσφέρει ασφάλεια, στηριξη και έμπνευση να εξελίσσετε αδιάκοπα την προσωπική σας πρακτική σε σωματικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο
- ακολουθείτε πιστά ένα μονοπάτι συνεχούς αναζήτησης, μελέτης και διεύρυνσης των γνώσεων και αντιλήψεων για το ανθρώπινο σώμα και το νου με προσοχή στα νέα δεδομένα από το χώρο της γιόγκα, της λειτουργικής άσκησης και κίνησης, και της κινησιολογίας
- βελτιώνετε συνεχώς το δυναμικό και τις δεξιότητες διδασκαλίας σας
- αυξάνετε συνεχώς την ικανότητα να αναγνωρίζετε τις ανάγκες των μαθητών σας και τους βέλτιστους τρόπους να συμβάλλετε στην πορεία και την προόδό τους


   Τι θα μάθετε  

Τα προγράμματα εκπαίδευσης δασκάλων της Maja και της ομάδας του Athens Yoga είναι προγράμματα εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, σχεδιασμένα να σας βοηθήσουν να γίνετε δάσκαλοι yoga με επιδεξιότητα, αυτοπεποίθηση, ικανότητα συγκέντρωσης, διαίσθηση και ευχέρεια στην επικοινωνία.Θα μάθετε να εκφράζετε με σαφήνεια και ακρίβεια τις στέρεες και άφθονες γνώσεις που θα αποκτήσετε γύρω από την στάση και την κίνηση του σώματος. Ταυτόχρονα, θα μάθετε να δημιουργείτε ένα πλαίσιο στο οποίο θα δίνεται ευκαιρία στους μαθητές σας να εξερευνούν το σώμα και τον νου σας, να ακούν τα σήματα που το σώμα επικοινωνεί και έτσι να ανακαλύπτουν την μοναδικότητα των δικών τους αναγκών σε κάθε άσανα. Θα προσφέρετε στους μαθητές σας την έμπνευση και πνευματική ανύψωση, εμπλουτίζοντας τη διδασκαλία σας με την πνευματική θεματολογία από τη φιλοσοφία της Yoga. Έτσι σε κάθε σας μάθημα να τους βοηθάτε να βαδίζουν στο μονοπάτι αληθινής εσωτερικής μεταμόρφωσης.

   Προϋποθέσεις  

Το πρόγραμμα 200 ωρών είναι ιδανικό για μαθητές που επιθυμούν να διδάξουν yoga, για μαθητές που επιθυμούν να εμβαθύνουν στην πρακτική και στη μελέτη της yoga, όπως επίσης και για ενεργούς δασκάλους yoga οι οποίοι θέλουν να βιώσουν τη μέθοδο της Maja.
Είναι για άτομα που νιώθουν μια αληθινή αγάπη για την πρακτική της yoga και επιθυμούν να βρεθούν σε ένα πλούσιο και δημιουργικό περιβάλλον μάθησης όπου θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν σε βάθος όλες τις πτυχές της yoga. Θα ανακαλύψουν και να μάθουν να εμπιστεύονται και να εκφράζουν τα μοναδικά τους χαρίσματα, τη δική τους μοναδική φωνή και την αυθεντικότητά τους ως δάσκαλοι. Επιπλέον θα μάθουν πώς να μεταδίδουν τη σύνδεση ανάμεσα στο μάθημα yoga και την καθημερινή ζωή και τη σημασία της yoga και του διαλογισμού στις σχέσεις και στην καθημερινότητά τους.

Προαπαιτούμενα για τη συμμετοχή σας

- Τουλάχιστον 1 χρόνος τακτικής και αφοσιωμένης πρακτικής yoga
- Γραπτή αίτηση και συνέντευξη με τη Maja
- Συνίσταται πρακτική τουλάχιστον 3 μηνών με δασκάλους του Athens Yoga

 


  Ημερομηνίες & Ώρες

6 Παρασκευοσαββατοκύριακα & 5 Σαββατοκύριακα από τον Οκτώβριο 2018 μέχρι τον Απρίλιο 2019:

26-28 Οκτωβρίου - 3 ημέρες

2-4 Νοεμβρίου - 3 ημέρες

24-25 Νοεμβρίου

15-16 Δεκεμβρίου

4-6 Ιανουαρίου - 3 ημέρες

19-20 Ιανουαρίου

2-3 Φεβρουαρίου

22-24 Φεβρουαρίου - 3 ημέρες

16-17 Μαρτίου 

29-31 Μαρτίου - 3 ημέρες

19-21 Απριλίου - 3 ημέρες

Ώρες

Παρασκευή: 9.00-17.00 με διάλειμμα 2 ωρών
Σάββατο: 8.00-16.00 με διάλειμμα 2 ωρών
Κυριακή: 8.00-16.00 με διάλειμμα 2 ωρών

Επιπλέον, το πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνει και ολοκληρώνεται με:

- Real-time assistance πρακτική - παρακολούθηση 10 μαθημάτων από πιστοποιημένους δασκάλους στο Athens Yoga ως παρατηρητές

- Μελέτη των βιβλίων και παρακολούθηση των webinars.

- Eτοιμασία και παράδοση τεσσάρων εργασιών σε συμφωνία με Maja Zilh

- Πρακτική άσκηση με διδασκαλία μαθημάτων (practicum) σε μέλη μιας κοινωνικο-οικονομικά ευάλωτης ή αποκλεισμένης κοινωνικής ομάδας - πρόσωπα που δεν θα είχαν αλλιώς τη δυνατότητα ή ευκαιρία της πρακτικής γιόγκα. Σε συνεργασία με σχετικούς φορείς υποστήριξης ανάλογων ομάδων υπό την εποπτεία της Maja.


  Πρόγραμμα Σπουδών  

-       Εντατική πρακτική της asana και της pranayama
-       Οι λεπτομέρειες της ανατομίας και της σωματικής ευθυγράμμισης στην άσανα, η θεραπευτική τους διάσταση και η εφαρμογή τους σε διαφορετικούς τύπους σώματος.
-       Οι συνηθισμένοι τραυματισμοί στην γιόγκα και πώς να τους αποφύγουμε. Functional movement, ασκήσεις σταθεροποίησης και ενδυνάμωσης ως προετοιμασία για την asana
-      Οι κατηγορίες των asana, πώς χτίζεται η σταδιακή πρόοδος σε κάθε κατηγορία και οι αντίστοιχες προετοιμασίες για την κάθε κατηγορία, τόσο ως προς τις στρατηγικές ευθυγράμμισης όσο και προς τις στάσεις και κινήσεις
-       Στάσεις  αποκατάστασης (restorative) και η χρήση των βοηθημάτων props (τουβλάκια, ζώνες, καρέκλες, κουβέρτες).
-       Διαμορφώνοντας τάξεις για αρχάριους, μέσους και προχωρημένους μαθητές. Παραλλαγές των στάσεων ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε μαθητή, με βάση τις ικανότητές και την εμπειρία τους στη yoga.
-       Μελέτη της pranayama (τεχνικές αναπνοής) με ιδιαίτερη λεπτομέρεια.
-       Τα βασικά στοιχεία του ενεργειακού σώματος (chakras, nadis, vayus) που δίνουν ακόμη περισσότερο βάθος στην πρακτική σας.
-       Εισαγωγή στο διαλογισμό. Ασκήσεις για το σπίτι που σας βοηθούν να αποκτήσετε μια καθημερινή πρακτική διαλογισμού.
-      Ιστορία και φιλοσοφία της γιόγκα. Η σχετικότητα των αρχαίων φιλοσοφικών κειμένων με τη σύγχρονη εποχή. Η Βεδική αντίληψη της ζωής, η φιλοσοφία των Upanishads, της Bhagavad Gita και των Yoga Sutras of Patanjali. Η γιόγκα στην Ταντρική παράδοση. Οι Σανσκριτικές ονομασίες στάσεων.
-       Μεθοδολογία διδασκαλίας - Πώς να σχεδιάσετε με δεξιοτεχνία μαθήματα τα οποία:
1. Έχουν καλή δομή, καθοδηγώντας από την εστίαση και το διαλογισμό στην προθέρμανση, την κλιμάκωση, την αποκλιμάκωση και τη χαλάρωση.
2. Χαρίζουν καλύτερη επαφή με το σώμα τους, την έμπνευση και πνευματική ανάταση, σχεδιασμένα μέσα σε ένα πνευματικό πλαίσιο yoga και άλλων φιλοσοφιών ζωής και
3. Προσφέρουν πάντα στους μαθητές γνώση για το σώμα τους και τεχνικές που μπορούν να εφαρμόσουν στην καθημερινή τους ζωή.
-      Μεθοδολογία της χρήσης του λόγου και του τόνου της φωνής, της ταχύτητας διδασκαλίας και των demos σε διαφορετικά στάδια του μαθήματος και υπό διαφορετικές συνθήκες.
-     Τρόπος ζωής, ήθος και ηθικές-αξιακές αρχές για τους δασκάλους γιόγκα.
-   Πώς να ξεκινήσετε το επάγγελμα δασκάλου γιόγκα. Νομικά και οικονομοτεχνικά ζητήματα (εμπορικό σήμα, copyright, προστασία δεδομένων, δικαιώματα και υποχρεώσεις, ζητήματα διακρίσεων, ειδικά θέματα αστικής ευθύνης και επίπεδο ποιότητας υπηρεσιών, έρευνα αγοράς, μάρκετινγκ και προώθηση, διερεύνηση trends).
-     Πρακτική άσκηση στο Athens Yoga και εθελοντική διδασκαλία σε αποκλεισμένες ή ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

  Οι Εκπαιδευτές 

  Maja Zilih 

Η Μaja Ζilih, ιδρύτρια του Athens Yoga, είναι δασκάλα και εκπαιδεύτρια δασκάλων γιόγκα, αφοσιωμένη στην αναζήτηση των τρόπων που η γιόγκα μπορεί να λειτουργήσει ως διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης. Κύρια ενδιαφέροντά της είναι οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να συνδυαστούν η σωματική ευθυγράμμιση, η επίγνωση της αναπνοής, η παρατήρηση του νου και η φιλοσοφία της yoga ώστε να μας βοηθήσουν να βρούμε το δρόμο μας μέσα από τις δυσκολίες της ζωής με μεγαλύτερη δεξιοτεχνία και αποτελεσματικότητα. Στοχεύει στο να κάνει κατανοητό ότι η yoga υπάρχει για να μας εξοπλίζει με δύναμη και στρατηγικές που χρειαζόμαστε ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της αποκατάστασης της σχέσης μας με τον εαυτό μας, τους άλλους και τον πλανήτη.
Η διδασκαλία της συνδυάζει την προσπάθεια και τη δυναμικότητα με μια διαλογιστική προσέγγιση στις στάσεις, που περιλαμβάνει λεπτομερείς στρατηγικές ευθυγράμμισης με κατανοητό και πρακτικό τρόπο.
Εμπνέει πάντα τους μαθητές να ανακαλύπτουν και να απελευθερώνουν το σύνολο των πραγματικών τους δυνατοτήτων.
Η Maja παρέχει προγράμματα εκπαίδευσης δασκάλων, workshop θεραπευτικής κίνησης, σεμινάρια πάνω στη διδασκαλία των αρχαριων μαθητών, πάνω στη διαδασκαλία προχωρημένων στάσεων, μαθήματα yoga και διαλογισμού και εκδρομές yoga (retreats) στην Ελλάδα και την Αυστρία.

Σημείωμα από τη Maja:

Ο εξωτερικός κόσμος δεν είναι παρά μια αντανάκλαση της εσωτερικής μας κατάστασης. Μέσα από την πρακτική της yoga ενώνουμε όλο και περισσότερο τα - φαινομενικά διασκορπισμένα - μέρη του εαυτού μας. Έτσι αρχίζουμε να βλέπουμε τις βαθύτερες συνδέσεις και την αλληλεξάρτηση όπου και αν κοιτάξουμε. Σταδιακά ξυπνάμε από το όνειρο του χωρισμού και επανερχόμαστε στην πραγματικότητα, όπου η ξεχωριστή πνευματική μας ανάπτυξη συμβάλλει και, ταυτόχρονα, εξαρτάται έντονα από το βαθμό εξέλιξης του συνόλου. Μέσα από τον διαλογισμό, τη συνειδητή πρακτική asana και pranayama, φροντίζοντας τον εαυτό μας, προσφέροντας φροντίδα σε άλλους, μεγαλώνοντας τα παιδιά με επίγνωση και ενσυναίσθηση, βοηθώντας του μη προνομιούχους πληθυσμούς, ή μέσα από απλές, καθημερινές πράξεις καλοσύνης, η yoga πραγματικά παίρνει ζωή όταν το κίνητρο πίσω από τις πράξεις μας είναι η επιθυμία να συμβάλλουμε στην αύξηση του επιπέδου επίγνωσης της ανθρωπότητας ως συνόλου.

Άλλοι δάσκαλοι του προγράμματος

  Νάνσυ Χιτζανίδου- Ιστορία και φιλοσοφία της γιόγκα

  Άννα Πετροπούλου - Restorative yoga, ενεργειακό σώμα, μεθοδολογία

  Γεωργία Γεωργόνη- Ευθυγράμμιση, μεθοδολογία

  Κατερίνα Λιανού- ανατομία και κίνησιολογία

 David Keil - Ανατομία της Yoga - μέσω βιβλίου  Yoga Anatomy και της online ύλης


  Η γνώμη των αποφοίτων 

Video testimonials 

Γραπτές γνώμες

«Η Maja είναι εξαιρετική δασκάλα και αποτελεί πραγματική έμπνευση, μια πηγή βαθιάς γνώσης και ένα παράδειγμα προς μίμηση. Μια υπέροχη ισορροπία ανάμεσα στο σώμα και τον νου, την κίνηση και την αναπνοή, τη γη και την ψυχή! Μαζί με την υπόλοιπη ομάδα από εξαιρετικούς δασκάλους, προσφέρουν ένα πρώτης τάξεως, σφαιρικό πρόγραμμα που εστιάζει σε όλες τις απαραίτητες πτυχές της yoga: την πρακτική της (asanas), τη φιλοσοφία, το σχεδιασμό μαθημάτων και τις δεξιότητες που απαιτούνται σε μια τάξη, την προσωπική ανάπτυξη, την ανατομία, την ευθυγράμμιση και οι τρόποι πρακτικής και διδασκαλίας που είναι ασφαλείς και ταυτόχρονα αποτελεσματικοί (εξαιρετικά σημαντική πτυχή και, δυστυχώς, συχνά υποτιμημένη και παραμελημένη).
Συνιστώ το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων ανεπιφύλακτα σε όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τη δική τους πρακτική yoga και να βυθιστούν σε ένα μαγικό κόσμο, ακόμη και αν δεν είναι απολύτως σίγουροι για το αν θέλουν να προχωρήσουν στη διδασκαλία. Είναι μια εμπειρία που βελτίωσε αισθητά τη ζωή μου, ακόμη ίσως και να την άλλαξε ολοκληρωτικά! Ευχαριστώ Maja και υπόλοιποι υπέροχοι yogis! Αγάπη και φως σε όλους σας!!!» - Wanda Pierri, 2014

"Ξεκίνησα την εκπαίδευση δασκάλων με την πρόθεση να γνωρίσω καλύτερα την πλούσια παράδοση της γιόγκα. Το κλίμα στο Athens Yoga, το πρόγραμμα και οι προσεγγίσεις των δασκάλων ξεπέρασαν τις προσδοκίες μου. Η διάθεση όλων για γνώση και παρατήρηση, η ύλη και η καθοδήγηση που πήραμε ήταν μόνο η αρχή. Συνεχίζω να μαθαίνω καθημερινά από την πρακτική και τα εργαλεία που μας δόθηκαν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, αλλά και από την κοινότητα των μαθητών και δασκάλων. Η σιγουριά και η πίστη στις δυνάμεις μας είναι ίσως το σημαντικότερο δώρο της εκπαίδευσης. Η πρακτική στην διδασκαλία ξεκινά τόσο νωρίς που δεν υπάρχουν περιθώρια για αμφιβολίες. Ξεκινήσαμε τα μαθήματα σαν δάσκαλοι στα πρώτα μας βήματα, και αυτό με γέμισε σιγουριά και διάθεση για περισσότερη γνώση και εμπειρία. Η εκπαίδευση δασκάλων είναι μια εμπειρία ανεκτίμητη, όποιος και αν είναι ο λόγος που μας φέρνει σε αυτήν." - Τίνα Τσάλεζα, 2014

"Στο Athens Yoga πήγα τελείως διαισθητικά, μετά από χρόνια πρακτικής yoga. Σήμερα ευγνωμονώ τους δασκάλους μου για την μεταμόρφωσή μου στο σώμα και την ψυχή μου. Γέμισα αυτοπεποίθηση και υπευθυνότητα για αυτήν την απέραντη επιστήμη που λέγεται YOGA. Ήδη διδάσκω. Μακάρι και άλλοι συνάνθρωποί μας να κάνουν αυτό το υπέροχο ταξίδι για αυτοπεποίθηση, ενδυνάμωση, θεραπεία και τέλος χαρά. Ευχαριστώ τους έμπειρους δασκάλους μου που μας μετέφεραν με αγάπη και σεβασμό την γνώση τους. Λόγια βγαλμένα μέσα από την ψυχή μου. Ευχαριστώ και ευγνωμονώ τώρα και για πάντα." - Ιωάννα Λουδάρου, 2014

"Μια μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία για το σώμα και το πνεύμα που σε γεμίζει αυτοπεποίθηση όσον αφορά τις δυνατότητές σου. Υπεύθυνοι δάσκαλοι με γνώσεις και μεταδοτικότητα. Ένα ξεχωριστό ταξίδι στον εσωτερικό κόσμο!" – Ελένη Δεμέκα, 2014

"Μια εκπαίδευση δασκάλων γιόγκα δεν περιορίζεται απλώς σε επίπεδο κατάρτισης στη διδασκαλία. Πέρα από την ολοκληρωμένη γνώση που παρέχει για το αντικείμενο, αποτελεί πρόκληση αυτοεξερεύνησης.
Η εκπαίδευση του Athens Υoga αναδεικνύει μια ολιστική αντίληψη για το τι είναι η γιόγκα, τι σημαίνει να τη διδάσκεις και να ασκείσαι σ' αυτή, όχι μόνο στο στενό κύκλο μιας τάξης, αλλά και στο ευρύτερο πεδίο της καθημερινής ζωής." - Ίριδα Μαθέ, 2014

"Δεν ξέρω πόσα ευχαριστώ να πω.. και πώς να τα πω καλύτερα γιατί πέρα από την βασική εκπαίδευση αισθάνομαι ότι έχω πάρει και πολλή τροφή για το μέλλον!! Από εδώ και πέρα αρχίζουν όλα! Νιώθω το Athens Yoga πραγματικά σαν οικογένεια μου που με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και αυτό οφείλεται κυρίως στο κλίμα που έχει δημιουργήσει η Maja και φυσικά μεταδίδεται και από την υπόλοιπη ομάδα του στούντιο!!" - Ελένη Τ.

"Μία εκπαίδευση πολυδιάστατη, δυνατή από κάθε άποψη και εμπνευστική. Όποιος λόγος και να με έφερε στην εκπαίδευση δασκάλων γιόγκα «επειδή…» ή «για να….» αυτό που μένει και γίνεται ολοένα και πιο έντονο είναι η αίσθηση ότι βρίσκομαι στην αρχή ενός μονοπατιού που όσο το ακολουθώ και νιώθω πιο πολύ μαθήτρια, άλλο τόσο θέλω να προσκαλέσω κόσμο να βρει το δικό του σα δασκάλα" - Άννα Π.

"Το να είσαι στο πρόγραμμα δασκάλων της Yoga, είναι μια ξεχωριστή εμπειρία, η οποία  θεωρώ ότι μπορεί να αναχθεί και σε μάθημα ζωής. Το να προσπαθείς να βγάλεις εις πέρας αυτό το κατά τα άλλα απαιτητικό πρόγραμμα εκμάθησης, θεωρώ ότι σου λαξεύει ένα χαρακτήρα πιο δυνατό, πέρα από κάθε δικαιολογία και πίστη.  Έπειτα από αυτό κάθε δικαιολογία φαντάζει αστεία, όπως φαντάζει πια μια στήριξη στα χέρια!! Και κάθε πίστη δυναμώνει προς την κατεύθυνση που θα διαλέξει ο εκπαιδευόμενος." - Ιωάννης Πλήτσος

"Δεν έχει σημασία αν θέλεις να διδάξεις και το σκέφτεσαι ως επαγγελματικό εφόδιο, δεν έχει σημασία το επίπεδο σου...σε όποιον απολαμβάνει την πρακτική του και αγαπαέι τη yoga πρέπει να ακολουθήσει το YTT και θα κάνει μια ωραία ελεύθερη βουτιά στην ινδική φιλοσοφία, λεπτομέρειες - κενά που υπάρχουν θα συμπληρωθούν και θα απαντηθούν και συνολικά η πρακτική του θα εξυψωθεί!" - Δημήτρης Τ.


  Ένα Σαββατοκύριακο εκπαίδευσης 

Pranayama και διαλογισμός 

 Δομώντας το μάθημα. Δίωρη πρακτική γιόγκα με έμφαση στις κάμψεις προς τα πίσω (back bends)

Επανάληψη και συζήτηση για την σειρά asanas που ακολουθήθηκε (sequencing), τη θεματολογία και την έμφαση στο μάθημα που προηγήθηκε

Ανατομία σχετική με τις κάμψεις προς τα πίσω. Φροντίδα του σώματος καλλιεργώντας την αίσθηση της συνέχειας σε ολόκληρη την σπονδυλική στήλη, αναγνωρίζοντας την μπροστινή και την πίσω πλευρά στην κίνηση, αναπτύσσοντας μια απτή σχέση με την βαρύτητα, και διατηρώντας άνεση στο πίσω μέρος της καρδιάς. Πλεονεκτήματα, αντενδείξεις. Σταδιακή και κατάλληλη προετοιμασία για τις κάμψεις προς τα πίσω. Hands on (manual adjustments) μέσα στις στάσεις. Χρήση βοηθημάτων (τουβλάκια, κουβέρτες, ζώνες). Πώς να κάνετε κατάλληλη χαλάρωση μετά τις κάμψεις προς τα πίσω. Σημανικές στρατηγικές στη διδασκαλία των κάμψεων προς τα πίσω

Φιλοσοφία: Bhagavad Gita (Μπαγκαβαντ Γκίτα)

Χρησιμοποιώντας τη γιόγκικη φιλοσοφία για να εμπνεύσετε μια τάξη

Pranayama (Πραναγιάμα): Nadhi Shodana με παραλλαγές

Ερωτήσεις/συζήτηση, διαλογισμός και κλείσιμο/ολοκλήρωση