Υοga Retreat με τη Γεωργία Γεωργόνη | 21-23 Σεπτεμβρίου

Απολαμβάνοντας το Νέκταρ της Ζωής 

Στις 21-23 Σεπτεμβρίου (Παρασκευή με Κυριακή) θα πραγματοποιηθεί η φθινοπωρινή γιόγκικη εκδρομή μας στις Ράχες Φθιώτιδας, σε έναν καταπράσινο χώρο με θέα στην Εύβοια και τα νερά του Μαλιακού και σε απόσταση μόλις 2 ωρών από την Αθήνα, όπου βρίσκεται ο πολυχώρος “NISI”. Ο χώρος διαμονής είναι από τα πρώτα σημεία Glamping (glamorous camping) στην Ελλάδα με ιδιαίτερη αισθητική σε bohemian στυλ και σε συμφωνία με τη φύση.

Οι σκηνές είναι επιπλωμένες, με κρεβάτι και άνετες παροχές που θα κατακτήσουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Ένας εναλλακτικός χώρος, ιδανικός για  επανασύνδεση με τη φύση, άνοιγμα σε νέες εμπειρίες, άσκηση και ξεκούραση. Κάτω απο την σκιά των δέντρων ανάμεσα σε ελαιόδεντρα, ευκάλυπτους και σκιερά πλατάνια, θα καταδυθούμε στις πρακτικές της γιόγκα, του διαλογισμού και της χαλάρωσης ενώ σε περίπτωση ανατροπής του καιρού μια εσωτερική ξύλινη αίθουσα θα περιμένει να μας φιλοξενήσει.

Σεπτέμβριος μήνας του σταφυλιού και του τρύγου! Της απόλαυσης και της γιορτής!

Καιρός για ομαδική εργασία, μοίρασμα, απόλαυση και γιορτινή διάθεση, μιας και ο τρύγος και το πάτημα των σταφυλιών καταλήγει σε γλέντι! 

Πόσο πασχίζουμε να τα καταφέρουμε στη ζωή; Πόσο επιτρέπουμε την απόλαυση στον εαυτό μας; Υπάρχουν συναισθήματα ενοχής που μας κρατούν μακριά από την απόλαυση; Τι καρπούς καλλιεργούμε, κατά πόσο είμαστε παρόντες για να τους απολαύσουμε και πόσο προσκολλημένοι είμαστε σε αυτούς;  

Στο τέλος του καλοκαιριού σας προσκαλούμε να αφεθούμε στην απόλαυση της ύπαρξής μας. Να φροντίσουμε και να καλοπιάσουμε τον εαυτό μας αλλά και να προετοιμάσουμε το έδαφος για να καλλιεργήσουμε τους σπόρους που επιθυμούμε να καρποφορήσουν το χειμώνα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

-2  πρωινές πρακτικές Ηatha Yoga για όλα τα επίπεδα 1,5 ώρας καθεμία
-2 απογευματινές πρακτικές με restorative στάσεις, στοιχεία Partner Yoga  και tai massage 1,5 ώρας καθεμία
-2 πρακτικες yoga nidra 30΄ η καθεμία
-1 καθιστό διαλογισμό 20 λεπτών
-Τεχνικές πραναγιάμα (αναπνοών) σε κάθε μάθημα 10 λεπτά
-Καθοδηγούμενη βαθιά χαλάρωση  σε κάθε μάθημα

-Εκδρομή με καραβάκι στα Λιχαδονήσια -ένας επίγειος παράδεισος βρίσκεται μόλις 3 ναυτικά μιλιά από τις Ράχες.  Τα κατάφυτα νησάκια με το απέραντο γαλάζιο που φέρουν το όνομα Λιχαδονήσια, αποτελούν το πολύτιμο μυστικό που σίγουρα αξίζει να επισκεφθούμε!

-Οινογευσία στο οινοποιείο La Tour Melas -ο πέτρινος κυκλικός πύργος σε κατευθύνει αλάνθαστα στο boutique οινοποιείο «La Tour Melas», ενώ οδηγείς φιδωτά στην πλαγιά, πάνω από τον Αχινό Φθιώτιδας.  

-Πρωινό το Σάββατο και την Κυριακή και δείπνο την Παρασκευή και το Σάββατο

-ελευθερη χρηση των γηπεδων beach volley, beach tennis και ping pong

και... δημιουργικές δραστηριότητες-έκπληξη!!

ΔΙΑΜΟΝΗ

Θα μείνουμε σε επιπλωμένες σκηνές τυπου Glamping 2 ή 4 ατόμων.

-Η σκηνή mini 2 ατόμων (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μονόκλινη) διαθέτει στον εξωτερικό χώρο καναπεδάκι - μίνι σαλονάκι και στον εσωτερικό 1 διπλό κρεβάτι. 

-Η σκηνή large 3-4 ατόμων διαθέτει στον εξωτερικό χώρο καναπεδάκι - μίνι σαλονάκι και στον εσωτερικό 1 διπλό κρεβάτι και 2 μονά.

Περιλαμβάνονται: Δωρεάν Parking, WiFi, Ρεύμα, Πετσέτες, Σεντόνια, Ανεμιστήρας.

-Για όσους αγαπούν την άμεση επαφή με τη φύση, σας δίνουμε τη δυνατότητα να στήσετε τη δική σας σκηνή σε έναν καταπράσινο χώρο 1000τμ.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πρωινό το Σάββατο και την Κυριακή και δείπνο την Παρασκευή και το Σάββατο. Η διατροφή θα είναι χορτοφαγική.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή: ώρα προσέλευσης από τις 12.00
17.30: Γνωριμία & άνοιγμα του κύκλου
18.00-20.00: Ήπια αλλά και παιχνιδιάρικη πρακτική με άσανες σε ομάδες και ζευγάρια, tai massage, πραναγιάμα και Yoga nidra, για να γνωριστούμε, να ηρεμήσουμε και να εγκατασταθούμε
20.30: Δείπνο
21.30: Προαιρετική ομαδική δραστηριότητα

Σάββατο
8.30-10.30: Πρωινή δυναμική πρακτική
11.00-12.00: Πρωινό
12.00-17.30: Εκδρομή στα Λιχαδονήσια για μπάνιο, εξερεύνηση (και yoga αν βρούμε σκιερό μέρος αλλιώς οταν επιστρέψουμε  στη βάση μας στις 19.00)
17.30-18.30: Ελεύθερος Χρόνος
19.00-20.30: Restorative πρακτική και 30 λεπτά Yoga nidra
20.30: Δείπνο

Κυριακή
8.30-10.30: Πρωινή δυναμική πρακτική με pranayama και καθοδηγούμενη βαθειά χαλάρωση και 30΄ δημιουργική δραστηριότητα - κλείσιμο του κύκλου
11.00-12.00: Πρωινό
12.00-13.30 Αναχώρηση  για την επισκεψή μας στο οινοποιείο για την δοκιμη  κρασιου
13.30: Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και εξερεύνηση και προετοιμασία για το ταξίδι της επιστροφής

Το πακέτο μας περιλαμβάνει:

- Διαμονή για 2 νύχτες (Παρασκευή και Σάββατο) σε μία από τις παρακάτω επιλογές σκηνής (παροχές: Δωρεάν Parking, WiFi, Ρεύμα, Πετσέτες, Σεντόνια, Ανεμιστήρας)
- Πρωινό (Σάββατο και Κυριακή), δείπνο (Παρασκευή και Σάββατο)
- 4 δίωρα μαθήματα όπως αναγράφονται παραπάνω και πολλές δημιουργικές δραστηριότητες (hatha yoga, partner yoga, thai massage, διαλογισμός, πραναγιάμα, βαθιά χαλάρωση)
-Ολοήμερη εκδρομή στα Λιχαδονήσια το Σάββατο
-Οινογευσία στο La Tour Melas την Κυριακή

KOΣΤΟΣ κατ’ άτομο

-Διαμονή σε Mini Tent (με διπλό κρεβάτι, προτείνεται σε ζευγάρια): 185€

-Διαμονή σε Large Tent τρίκλινη (1 άτομο σε διπλό κρεβάτι, 2 άτομα σε μονά ή οικογένεια): 187€

-Διαμονή σε Large Tent δίκλινη (2 μονά κρεβάτια ή 1 διπλό): 213€

-Διαμονή σε Mini Tent (χρήση ως μονόκλινη): 225€

-Απλό camping σε δική σας σκηνή: 176€

Οι τιμές συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ

Πώς θα πάτε

Η μετάβαση στον χώρο του retreat θα γίνει κατόπιν συνεννόησης μεταξύ των συμμετεχόντων, ώστε να μοιραστούμε στα διαθέσιμα ΙΧ και να μειωθεί το κόστος μεταφοράς για όλους μας. Αν διαθέτετε αυτοκίνητο ενημερώστε τη Γραμματεία!

-Με αυτοκίνητο

Από την Εθνική Οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης, βγαίνετε στην Έξοδο για Ράχες. Ακολουθώντας τον δρόμο θα συναντήσετε μία διασταύρωση, κάνετε δεξιά προς την Πλατεία των Ραχών. Περνάτε τα 2 βενζινάδικα και μόλις δείτε την κεντρική εκκλησία κάνετε δεξιά όπως σας πάει ο δρόμος. Συνεχίζετε ευθεία μέχρι το λιμάνι και κάνετε και πάλι δεξιά στο περίπτερο με κατεύθυνση προς τον Φάρο παράλληλα με τη Θάλασσα. Σε 2 λεπτά βρίσκεστε στο χώρο μας λίγο πριν το εκκλησάκι του Αγ. Ιωάννη.

-Με τρένο

Από Αθήνα ή Θεσ/νικη με κατεύθυνση προς Λειανοκλάδι και συνεχίζετε με το βαγόνι του Προαστιακού μέχρι τη Στυλίδα. Από την Στυλίδα υπάρχει σύνδεση προς Ράχες με συχνή διαδρομή ΚΤΕΛ.

-Με ΚΤΕΛ

Προς Λαμία και από εκεί κάνετε σύνδεση με τοπική γραμμή προς Στυλίδα και Ράχες.

Κρατήσεις θέσεων: 2130383611 και center@athensyoga.gr

Όροι κρατήσεων

Σε περίπτωση ακύρωσης:
2 μήνες πριν από την εκδήλωση, 100% επιστροφή χρημάτων (εκτός τραπεζικής προμήθειας)
1 μήνα πριν από την εκδήλωση, 50% επιστροφή χρημάτων (εκτός τραπεζικής προμήθειας)
Λιγότερο από ένα μήνα πριν την εκδήλωση, δεν επιστρέφονται τα χρήματα