Γιόγκα retreat στη Νότια Κρήτη με τη Maja Zilih | 22-29 Ιουλίου 2018

Yoga Retreat στη Νότια Κρήτη

22-29 Ιουλίου 2017 με τη Maja Zilih

  ’Ενα retreat με τη Maja... 

To Sensit Yoga Retreat είναι μια μοναδική εμπειρία που θα δώσει νέο βάθος στην επίγνωσή σας μέσα από μια ευαίσθητη πρακτική με αφετηρία το εσωτερικό σώμα. Θα βρεθούμε σε ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον όπου θα νιώσουμε το σώμα μας σε βαθύτερο επίπεδο σε πλήρη εξοικείωση με τον εαυτό μας, ‘σαν στο σπίτι μας‘! 

Η πρακτική
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ημερησίως δύο πρακτικές με άσανα, πραναγιάμα & διαλογισμό. Κάθε συνεδρία μας καθοδηγεί στις εσωτερικές πηγές δύναμης, δημιουργικότητας & ελευθερίας, ταξιδεύοντάς μας μέσα από ποικίλους ιστούς και εσωτερικούς χώρους όπως η περιτονία, τα οστά, τα όργανα, τα υγρά και τα διαφράγματα. Καλλιεργούμε επίγνωση ολόκληρου του σώματος νιώθοντας πώς κάθε μέρος του σώματος εντάσσεται στο σύνολο. Αποκτούμε επίγνωση του πώς συνδέονται οι εσωτερικοί μας χώροι και δομές πράγμα που αναδεικνύει την βέλτιστη εσωτερική ευθυγράμμιση που εκφράζεται στην εξωτερική κίνηση και τις στάσεις της γιόγκα. Η κίνηση είναι κατά κύριο λόγο αργή με χαλαρή παρουσία και αυξημένη ευαισθησία. Αυτό μας επιτρέπει να αναγνωρίσουμε τα σημεία του σώματος που συγκεντρώνουν περιττή ένταση. Μαθαίνουμε πώς να απελευθερώνουμε αυτή την ένταση εκκινώντας την κίνηση από διαφορετικά σημεία, κατευθύνοντας την προσοχή και την αναπνοή και βασιζόμενοι στη βαρύτητα. Όταν η ενέργεια που κρατούσε τη συγκεντρωμένη ένταση απελυθερώνεται, το αποτέλεσμα είναι ένας ζωντανός, χαρούμενος, αβίαστος τρόπος κίνησης και ύπαρξης.

Φέτος το καλοκαίρι δημιουργήστε αναμνήσεις που δε χωράνε σε μια φωτογραφία... Αφήστε το βλέμμα να αγκαλιάσει το μαγευτικό τοπίο σε αυτή την άγρια όμορφη νότια ακριτική γωνιά της Ευρώπης. Κολυμπήστε στα ζεστά φιλόξενα νερά της παραλίας κάτω από το ξενοδοχείο που είναι επίσης ιδανική για οικογένειες. Κατηφορίστε σε μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Κρήτης, την παραλία Αμμόλοφοι του Άγιου Παύλου, για ένα θεαματικό ηλιοβασίλεμα.

 

Maja Zilih

Οι εκδρομές με τη Maja εκτείνονται πέρα από τη χαλάρωση μέσα στην υπέροχη φύση. Προσφέρουν τροφή στην ψυχήκαι φυτεύουν τους σπόρους της διαύγειας και της σοφίας για μια ζωή. Οι συμμετέχοντες αποκτούν δεξιότητες που τους βοηθούν να πλοηγηθούν μέσα στις δυσκολίες της ζωής & της καθημερινότητας. Πολλοί μαθητές επιλέγουν να έρχονται κάθε χρόνο διότι όπως λένε "φορτίζουν τις μπαταρίες τους για μια χρονιά γεμάτη σκαμπανεβάσματα". Συνδυάζοντας την έντονη πρακτική με διδασκαλίες από τη φιλοσοφία της γιόγκα, το Βουδισμό, τον Ταοϊσμό και άλλα, η Maja βοηθά τους μαθητές να αποκτήσουν πιο ξεκάθαρη εικόνα και προοπτική για τον εαυτό τους και τη ζωή τους, ωθώντας τους κατ' αυτόν τον τρόπο να γίνουν οι ίδιοι οι καθοδηγητές της ζωής τους.

Η Μaja Ζilih, ιδρύτρια του Athens Yoga και του Maya Yoga, είναι πιστοποιημένη δασκάλα και εκπαιδεύτρια δασκάλων γιόγκα (Yoga Alliance, Experienced Registered Yoga Teacher 500h), αφοσιωμένη στην αναζήτηση των τρόπων που η γιόγκα μπορεί να δράσει θεραπευτικά πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις της σύγχρονης καθημερινότητας, και να συμβάλλει στην συναισθηματική ωρίμανση και την πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου.

 


  Τοποθεσία 

Η βάση του retreat και ξενοδοχείο του Αγίου Παύλου, βρίσκεται στα νότια παράλια της Κρήτης σε μια περιοχή ξεχωριστού φυσικού κάλλους. Φθάνοντας εκεί, το βλέμμα απλώνεται σε μια μαγευτική πανοραμική θέα 180° του Λιβυκού Πελάγους.

Η άγριας ομορφιάς και άθικτη περιοχή προσφέρει ένα σκηνικό που κόβει την ανάσα με καταπληκτικές παραλίες. Το ξενοδοχείο βρίσκεται πάνω από έναν εκπληκτικό κόλπο και διαθέτει ένα όμορφο εστιατόριο, ένα café - bar στο βράχο με πανοραμική θέα στον κόλπο των Sleeping Dragons (οι δύο βράχοι που περιβάλλουν τον κόλπο μοιάζουν με κοιμώμενους πέτρινους δράκους) για ξεκούραση και ένα mini market έτσι ώστε να μην σας λείψει κάτι απαραίτητο στις διακοπές σας.

Επιπλέον κάτω από το καφέ το «Σπηλιάρι» είναι ένα bar μέσα σε μια φυσική σπηλιά λαξευμένη στο βράχο. Πάρτυ, χορός και μουσικές βραδιές με Κρητική και σύγχρονη μουσική ενώ το φεγγάρι καθρεφτίζεται στο πέλαγος, προσφέρουν μια ακόμη δυνατότητα για μια υπέροχη διαμονή. Χάρη στη διαμόρφωση του bar και την ακουστική της σπηλιάς, η μουσική και ο θόρυβος δεν ενοχλούν το συγκρότημα του ξενοδοχείου.


  Πρόγραμμα του Retreat

Ημερήσιο Πρόγραμμα*:

8:00-10:00 Πρωινή πρακτική γιόγκα
10:00-11:30 Πρωινό
Ελεύθερος χρόνος
18:30-20:00 Restorative yoga, pranayama, διαλογισμός
20:00 Δείπνο

* Ελεύθερη μέρα (χωρίς πρακτική): 25 Ιουλίου
Στις 22 Ιουλίου θα υπάρξει μόνο μια βραδινή πρακτική (18:30-20:00)

 

  Κρητική κουζίνα - διατροφή 

Στο Retreat θα γευτείτε την παγκοσμίως γνωστή Κρητική Κουζίνα. Αυτά είναι τα μενού για το δείπνο που προσφέρονται σε μια εβδομάδα του retreat

- Γευστικό πρωινό με τοπικά προϊόντα, φρέσκο χυμό, φρούτα, τυρί, αυγά, ψωμί, μαρμελάδα και μέλι

- Σπιτικό δείπνο με μεσογειακές συνταγές, πολλές επιλογές για χορτοφάγους/vegetarians ή vegans και φρέσκο ψάρι.


  Δραστηριότητες στην περιοχή 

Αφήστε το βλέμμα να αγκαλιάσει το μαγευτικό τοπίο σε αυτή την άγρια όμορφη νότια ακριτική γωνιά της Ευρώπης.

- Κολυμπήστε στα ζεστά φιλόξενα νερά της παραλίας κάτω από το ξενοδοχείο που είναι επίσης ιδανική για οικογένειες.

- Κατηφορίστε σε μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Κρήτης, την παραλία Αμμόλοφοι του Άγιου Παύλου, για ένα θεαματικό ηλιοβασίλεμα.

Κάντε ημερήσιες εκδρομές στην περιοχή. Επισκεφθείτε την μεγάλη παραλία της Τριόπετρας με του ωκεάνιου τύπου θάλασσα και κυματισμούς. Κολυμπήστε, πιείτε καφέ ή καθήστε για φαγητό σε μια από τις πολύ καλές ταβέρνες με θέα στο μεγαλειώδες ηλιοβασίλεμα της Τριόπετρας

- - Απολαύστε το ηλιοβασίλεμα από την άνεση του δωματίου σας ή στην εξέδρα της γιόγκα.

ή προχωρήστε περισσότερο προς τα δυτικά, στο φημισμένο φαράγγι της Σαμαριάς. Εθνικό Πάρκο της Ελλάδας και Παγκόσμια Προστατευόμενη Ζλωνη της Βιόσφαιρας της UNESCO (World Biosphere Reserve). Θα χρειαστείτε 6 ώρες για να το διασχίσετε. Υπάρχει σύνδεση με καραβάκι που αναχωρεί από τον Άγιο Παύλο για τις εκβολές της Σαμαριάς (Αγία Ρούμελη) και μπορείτε να το περπατήσετε και από Νότο προς Βορρά για όσο διάστημα επιθυμείτε και επιτρέπουν ο χρόνος και οι αντοχές σας.

- Επισκεφθείτε την παραλία Πρέβελη, επίσης γνωστή ως Λίμνη Πρέβελη, έναν αγαπημένο προορισμό των χίπις των δεκαετιών του '60 και του '70. Στις όχθες του Μέγα Ποταμού υπάρχει μια μεγάλη αποικία φοινικόδεντρων του Θεόφραστου, η οποία δίνει στην περιοχή μια αίσθηση αφρικανικού τοπίου. Το ποτάμι που σχηματίζει μια μεγάλη λίμνη μήκους 1.5 χλμ. πριν χυθεί στη θάλασσα έχει νερό όλο το χρόνο. Μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος του ποταμού, κάτω από τη σκιά των φοινίκων και των άλλων δέντρων, και να αρχίσετε να ανηφορίζετε το υπέροχο φαράγγι.

Για περισσότερες πληροφορίες για την περιοχή και τα αξιοθέατα επισκεφθείτε:  http://www.cretanbeaches.com/

Πατήστε εδώ για να δείτε το Ξενοδοχείο
  


  Πώς να φθάσετε 

Η Κρήτη έχει 2 διεθνή αεροδρόμια, του Ηρακλείου και των Χανιών, τα οποία δέχονται πτήσεις από τις περισσότερες Ευρωπαικές χώρες. 

Πτήσεις μετ'επιστροφής Αθήνα-Χανιά 22-29 Ιουλίου

Πτήσεις μετ'επιστροφής Αθήνα-Ηράκλειο 22-29 Ιουλίου

(όταν προσδιορισθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια για το 2018 θα ενημερωθεί και αυτή η σελίδα σχετικά)
 

Οδηγίες για την πρόσβαση στο ξενοδοχείο

Μπορείτε να φθάσετε με αυτοκίνητο ή με ταξί. Συστήνουμε να νοικιάσετε αυτοκίνητο, ενδεχομένως μαζί με άλλους συμμετέχοντες. Θα σας βοηθήσει να απολαύστε το μέγιστο τον φανταστικό παράδεισο της Νότιας Κρήτης.

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων από και προς Ηράκλειο 22-29 Ιουλίου

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων από και προς Χανιά 22-29 Ιουλίου

Με αυτοκίνητο από Ηράκλειο ή από Χανιά θα χρειαστείτε περίπου 2 ώρες για να φθάσετε στον Άγιο Παύλο. Δρομολόγιο από Αεροδρόμιο Ηρακλείου |  Δρομολόγιο από Αεροδρόμιο Ηρακλείου

Με αυτοκίνητο από Ρέθυμνο θα χρειαστείτε περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά για να φθάσετε στον Άγιο Παύλο. Δρομολόγιο από λιμάνι Ρεθύμνου | 

- Υπάρχει ταξί και min bus. Μπορείτε να επικοινωνήσετε πριν το ταξίδι με την κ.γεωργία την τοπική οδηγό ταξί ή το σύζυγό της που θα σας φέρουν με ασφάλεια και άνεση με τη Μερσεντές τους στον Άγιο Παύλο.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: www.taxiagpaulos.gr


  Διαμονή 

To Ξενοδοχείο του Αγίου Παύλου προσφέρει καταλύμματα σε δύο συγκροτήματα, ένα στο βράχο πάνω από την παραλία και κοντά στο εστιατόριο, και ένα στο Κάβο Μέλισσα, ένα ψηλότερο σημείο με πανοραμική θέα στο Λιβυκό Πέλαγος και κοντά στη βασική πλατφόρμα γιόγκα. Συνήθως οι συμμετέχοντες διαμένουν στο Κάβο Μέλισσα, ωστόσο ανάλογα με τη διαθεσιμότητα υπάρχουν και άλλες εξαιρετικές επιλογές στην περιοχή.

Σχεδόν όλα τα δωμάτια κοιτούν στην παραλία ή σε μια πανοραμική θέα του Λιβυκού πελάγους.


Κόστος 


Τρίκλινο Δωμάτιο: 617€ (+ΦΠΑ 233€) 
Δίκλινο δωμάτιο: 660€ (+ΦΠΑ 240€)
Μονόκλινο δωμάτιο: 830€ (+ΦΠΑ 260€) 

<Περιλαμβάνονται 7 διανυκτερεύσεις, 2 μαθήματα γιόγκα και διαλογισμού την ημέρα & πλούσιο πρωινό και δείπνο.


Athens Yoga Center
Λουίζης Ριανκούρ 65-67
+302130383611
center@athensyoga.gr

Πτήσεις μετ'επιστροφής Αθήνα-Χανιά 22-29 Ιουλίου