Διαλογισμός στην Ταντρική Παράδοση | Νάνσυ Χιτζανίδου

Διαλογισμός στην Ταντρική Παράδοση:  Μελέτη και άσκηση Διαλογισμού με έμπνευση από τις Ταντρικές Γραφές Pratyabijna Hridayam και Vijnana Bhairava Tantra 

Το σεμινάριο περιλαμβάνει πρακτικές Pranayama, Διαλογισμό, και εμβάθυνση στη φιλοσοφία των αρχαίων κειμένων της γιόγκα

H Tantra, μία από τις αρχαιότερες μη-δυιστικές παραδόσεις, βασίζεται στην αρχή ότι η δημιουργία των κόσμων, εκδήλωση της θεμελιώδους Ελευθερίας της Συνειδητότητας, είναι το αποτέλεσμα του αέναου χορού της αρσενικής αρχής (Shiva - Συνειδητότητα) και της θηλυκής (Shakti - Δημιουργική Δύναμη).

Στη συνάντησή μας αυτή, θα  αντλήσουμε έμπνευση από τα αρχαία Ταντρικά Κείμενα και θα προσεγγίσουμε τη θετική προς τη ζωή αυτή φιλοσοφία, μέσα από παραδοσιακές  πρακτικές Ταντρικού Διαλογισμού (αλλά και Asana και Pranayama),  βιώνοντας έτσι τον μαγικό χορό (ή παιχνίδι) των δύο αντίθετων αρχών.

Οι ώρες υπολογίζονται ως 10 ώρες continuing Yoga Alliance education και ως 10 ώρες της εκπαίδευσης Athens Yoga Advanced Yoga Studies 300hrs και 500hrs

Κόστος

95 Ευρώ σύν ΦΠΑ

Για την Νάνσυ Χιτζανίδου

Η αγάπη της Νάνσυ για τη Γιόγκα ως άσκηση, φιλοσοφία και τρόπο ζωής, την οδήγησε να θελήσει να μοιραστεί τη χαρά της πρακτικής της με άλλους. Ετσι, έχοντας μαθητεύσει στη σχολή Yoga Arts από το 2001, ολοκλήρωσε αρχικά το 2008, το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Δασκάλων Γιόγκα 200 ωρών (Yoga Alliance 200-hour RYT) στο NYSY Studios με την Βιβή Λέτσου, και στη συνέχεια, τον Αύγουστο του 2011, το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Δασκάλων Γιόγκα 500 ωρών (Yoga Alliance 500-hour RYT) του NYSY Studios, με τομέα εστίασης Διαλογισμό και Ταντρικές Σπουδές. Τον Ιούνιο του 2015, ολοκλήρωσε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Διαλογισμού "The Art and Practice of Τeaching Meditation", στο Λονδίνο, με την Sally Kempton, ενώ τον Δεκέμβριο του 2016, πιστοποιήθηκε από  το Ινστιτούτο Traditional Yoga Studies του Καναδά των Georg και Brenda Feuerstein, για την ολοκλήρωση του τριετούς Προγράμματος εξ’ αποστάσεως σπουδών Φιλοσοφίας και Ιστορίας της Γιόγκα (800 ωρών).

Πηγή έμπνευσης για την πρακτική της είναι οι Δάσκαλοί της, τα σεμινάρια και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που παρακολουθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με διακεκριμένους Δασκάλους, τα οποία αφορούν διάφορα είδη σωματικής άσκησης (Asana), Pranayama και Διαλογισμού (Dhyana).

Από το 2008 έως σήμερα, διδάσκει τάξεις, εισηγείται σεμινάρια και συμμετέχει σε Προγράμματα Εκπαίδευσης Δασκάλων, όπου η σωματική άσκηση,ο διαλογισμός και η φιλοσοφία της Γιόγκα, εμπνέουν και καθοδηγούν το ένα το άλλο.