Εργαστήριο θεραπευτικής yoga, 6 Φεβρουαρίου 2016

Eργαστήριο θεραπευτικής (restorative) γιόγκα με τις Maja Zilih και Άννα Πετροπούλου

Από την απλή χαλάρωση στη βαθιά θεραπεία: ένα μονοήμερο εργαστήριο θεραπευτικής (restorative) γιόγκα για το σώμα, το νου και το νευρικό σύστημα

Στο εργαστήριο αυτό θα διδαχθείτε και θα βιώσετε ένα σημαντικό εύρος θεραπευτικών στάσεων - αναστροφές, κάμψεις προς τα πίσω, πρόσθιες διπλώσεις, περιστροφές - και θα μάθετε πώς μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε όταν αισθάνεστε ότι έχετε την ανάγκη για

- τόνωση της ενέργειας,

- νοητική γαλήνη,

- ευκολότερο και καλύτερο ύπνο,

- ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος,

Μακροπρόθεσμα οι στάσεις αυτές θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε ημικρανίες, χρόνιους μυϊκούς πόνους, αναπνευστικά προβλήματα , παθήσεις της σπονδυλικής στήλης, κατάθλιψη κ.α.

Μάθετε πως οι στάσεις αυτές μπορούν να αποτελέσουν προετοιμασία για διαλογισμό, αλλά και την εισαγωγή σε ένα κανονικό μάθημα γιόγκα.

Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται τόσο σε δασκάλους, όσο και σε ασκούμενους που θέλουν να εμβαθύνουν και να εντάξουν στην πρακτική τους τη θεραπευτική γιόγκα ή απλά να βιώσουν μια μέρα βαθιά θεραπευτική και χαλαρωτική.

Πότε:
Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 08:00 - 11:00 και 13:00 - 16:00

Κόστος:
Όλο το σεμινάριο 70 €
Μία συνεδρία (εκτός της συνεδρίας των δασκάλων) 35 €
Μόνο η συνεδρία των δασκάλων (08:00 - 11:00) 45 €
* Τα μέλη του Athens Yoga έχουν 10% έκπτωση. Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Ποιος μπορεί να το παρακολουθήσει;
Tο σεμινάριο είναι ανοικτό για μαθητές όλων των επιπέδων, ακόμα και για εντελώς αρχάριους
Για δασκάλους γιόγκα

Αν παρακολουθήσετε ολόκληρο το σεμινάριο, οι ώρες σας μετρούν για τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση της Yoga Alliance.

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα:

1ο εργαστήριο για δασκάλους (08:00 - 11:00)

Σε αυτό το σεμινάριο για δασκάλους θα γνωρίσετε
- τα οφέλη της θεραπευτικής γιόγκα
- διάφορα σημαντικά στοιχεία διδασκαλίας των θεραπευτικών στάσεων, όπως το πώς να καθοδηγήσετε ένα μάθημα restorative yoga, το sequencing των θεραπευτικών στάσεων, το πώς να χρησιμοποιείτε τα βοηθήματα (props), το πώς να εξοικονομείτε χρόνο, και άλλα.

2ο εργαστήριο για όλους (13:00 - 16:00)
Βυθιστείτε στην εμπειρία της χαλαρωτικής πρακτικής, ιδανική για το Σαββατοκύριακο. Με τη βοήθεια της βαρύτητας και των βοηθημάτων (καρέκλες, τουβλάκια, ζώνες και μαξιλάρια), το σώμα σταδιακά παύει να αντιστέκεται και ελευθερώνει τις εντάσεις που έχει συσσωρεύσει σε διάφορα σημεία του. Με την μείωση της έντασης, η ενέργεια αρχίζει να ρέει πιο ομαλά, και ο νους ηρεμεί.
Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθετε πώς να κάνετε εκτελείτε κάποιες παραλλαγές στάσεων μαθαίνοντας τελικά ποιες είναι οι κατάλληλες για εσάς ώστε να τις εντάξετε στη ρουτίνα σας και να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη τους, ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας.