Principle Based Partner Yoga ™με την Elysabeth Wiliamson, Ιούνιος 2013

Principle Based Partner Yoga ™ Εκπαίδευση Δασκάλων και Workshop με την Elysabeth Williamson

Εκπαίδευση Δασκάλων:

Τετ 26 Ιουνίου - Πεμ 27 Ιουνίου 9:00-18:00 (με 1 ώρα διαλειμμα), Παρ 12:00-21:00 (με 1 ώρα διαλειμμα), Σαβ 16:00-20:00
Έκπτωση για τις πληρωμές εως 7 Ιουνίου: 500 Ευρώ, 485 για μέλη του Athens Yoga (δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ)
Τιμή μετά την 7 Ιουνίου: 525 Ευρώ, 500 για μέλη του Athens Yoga (δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ)

Workshop:

Παρασκευή 28 Ιουνίου, 19:00-21:30
Σάββατο 29 Ιουνίου, 16:00-19:00
Τιμές: 30 Ευρώ το μάθημα, 55 τα δύο. Μέλη του Athens Yoga: 27 Ευρώ το μάθημα, 50 τα δύο
(στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ)

Εκπαίδευση Δασκάλων

η Εκπαίδευση Δασκάλων Principle-Based Partner Yoga™, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ στον κόσμο εκπαίδευση δασκάλων στην Partner Yoga. Θα σας δώσει την ευκαιρία να εξερευνήσετε και να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας σε μια μοναδική θεραπευτική τέχνη –μια τέχνη που επεκτείνει την παραδοσιακή πρακτική της γιόγκα στο σύμπαν των σχέσεων και της αυθεντικής σύνδεσης με τους άλλους.

Αυτό το, μοναδικό στο είδος του, εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά εις βάθος μαθημάτων και ένα επαιδευτικό εγχειρίδιο. Οι δεξιότητες που αποκτά κανείς μέσω του προγράμματος αποτελούν ανεκτίμητα εφόδια για έναν δάσκαλο της γιόγκα, καθώς και για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται πραγματικά για τον τομέα της Partner Yoga.

Όσοι παρακολουθούν την εκπαίδευση αυτή, εκτός του ότι μαθαίνουν να εξερευνούν με ασφάλεια τις εναέριες στάσεις, εκπαιδεύονται και σε μια μεγάλη γκάμα προσεγγίσεων και εφαρμογών σχετικά με τη δημιουργική αξιοποίηση της Partner Yoga.

Η εκπαίδευση αποτελεί ένα πιστοποιημένο σεμινάριο που μπορεί να ενταχθεί στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση του Yoga Alliance.

Η Principle-Based Partner Yoga™ είναι μια θεραπευτική τέχνη που συνδυάζει την αρχαία γιογκική σοφία με τη σύγχρονη θεώρηση της σύνδεσης ψυχής/σώματος. Το πρόγραμμά της είναι σχεδιασμένο όχι μόνο για δασκάλους της γιόγκα, αλλά και για όλους όσοι έχουν χτίσει μια πρακτική και ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν σε βάθος τη Partner Yoga. Προς το παρόν, πρόκειται για το μόνο εις βάθος σεμινάριο πάνω στη Partner Yoga.

Η Partner Yoga δεν αποτελεί υποκατάστατο της ατομικής πρακτικής –είναι όμως ένας σύντομος δρόμος για να έχει κανείς άμεση εμπειρία της ουσίας της Γιόγκα: την ένωση. Μας βοηθάει να ευαισθητοποιηθούμε και να πάμε πιο βαθιά στην ατομική πρακτική μας, ενώ παράλληλα μας αφυπνίζει απέναντι στο γεγονός ότι είμαστε όλοι τόσο στενά συνδεδεμένοι. Το πρόγραμμα αυτό θα σας δώσει έμπνευση για την πρακτική και για τη ζωή σας, ενώ παράλληλα θα σας δώσει τα εργαλεία για να αναπτυχθείτε προσωπικά και επαγγελματικά.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα εξασφαλίσουν τη δωρεάν καταχώρησή τους στο υπερσύγχρονο iPhone app 'Partner Yoga Touch'.

Σκοπός αυτού του σεμιναρίου είναι να δώσει στους συμμετέχοντες τις δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται ώστε να μοιραστούν με άλλους την πρακτική της Partner Yoga, ενώ ταυτόχρονα προχωρούν οι ίδιοι πιο γρήγορα στην κατανόησή τους γύρω από τη γιόγκα. Στη διάρκεια του προγράμματος παρέχεται στους συμμετέχοντες και ένα λεπτομερές εκπαιδευτικό εγχειρίδιο.

Το Πρόγραμμα

Τα θέματα περιλαμβάνουν:

Κατανόηση και εφαρμογή των αρχών της Partner Yoga

Ήπιο άγγιγμα, ξεκάθαρα όρια, αρχές ασφαλείας

Ανασκόπηση διαφορετικών προσεγγίσεων στη Partner Yoga (επιδέξια υποστήριξη και προσαρμογές, Βινυάσα σε Ζευγάρια, δημιουργική σύνθεση στάσεων, αναστροφές και ομαδικές πρακτικές)

Εξάσκηση των στάσεων που παρουσιάζονται στο ‘Χαρές και αρχές της Partner Yoga’, καθώς και επιπρόσθετες στάσεις, οι οποίες παρουσιάζονται στο εκπαιδευτικό εγχειρίδιο.

Ασφαλείς πειραματισμοί με τις αναστροφές και τις εναέριες στάσεις

Δομή και θεματικός προσδιορισμός για ανοιχτά και ιδιωτικά μαθήματα/σεμινάρια

Η δυναμική της ομάδας

Αυτοπεποίθηση στην ομιλία και την παρουσία

Διαλογισμός σε ζευγάρια και σε ομάδες

Δυναμική προθέρμανση σε συνδυασμό με τεχνικές ταϊλανδέζικου μασάζ

Ευθυγράμμιση σε ζευγάρια, για δύναμη, ισορροπία και ευλυγισία

Η δυναμική της βαρύτητας και της τριβής στην πρακτική σε ζευγάρια

Φυσική και ενεργειακή ανατομία της λεκάνης και του ιερού οστού

Μαρτυρίες από τους συμμετέχοντες της Εκπαίδευσης Δασκάλων του 2009:

«Μέσα από αυτό το σεμινάριο Partner Yoga έμαθα περισσότερα για την ατομική πρακτική μου απ’ όσα έχω μάθει απ’ όλη την παραδοσιακή εκπαίδευση γιόγκα που έχω λάβει, μαζί».
-Shelby Ceraffati, Δασκάλα Γιόγκα

«Σας ευχαριστώ γι’ αυτή την εκπληκτική και μεταμορφωτική εμπειρία –από τον έναν στους δύο κι ύστερα στο ΕΝΑ. Ας βοηθήσουμε τον κόσμο να πιαστεί χέρι χέρι και να προχωρήσει προς την αρμονία και την ενότητα».
-Tom Zamir, Μουσικός και Δάσκαλος Partner Yoga

«Ό,τι κι αν είχα φανταστεί γι’ αυτό το ταξίδι στη Partner Yoga, αυτό εξακολουθεί να ξεπερνάει ακόμα και τα πιο τρελά όνειρά μου. Σας είμαι πραγματικά ευγνώμων που το προσφέρετε στον κόσμο».
-Lisa Fierer, Συγγραφέας και Δασκάλα Γιόγκα

«Σ’ ευχαριστώ, Elysabeth, που φέρνεις την αλλαγή στον κόσμο –που μας χαρίζεις τόσο υπέροχους και μαγικούς τρόπους για να γνωρίσουμε και να υποστηρίξουμε τον εαυτό μας και ο ένας τον άλλον».
-Joanna Kennedy, Life Coach/Δασκάλα Τάντρα
Workshop


Αυτές οι 2 συνεδρίες θα εξερευνήσουν την θεραπευτική δύναμη της επαφής και αλληλοστίρηξης στις ασάνες.

Η Principle-Based Partner Yoga™ είναι μια θεραπευτική τέχνη που συνδυάζει την αρχαία γιογκική σοφία με τη σύγχρονη θεώρηση της σύνδεσης ψυχής/σώματος. Το πρόγραμμά της είναι σχεδιασμένο όχι μόνο για δασκάλους της γιόγκα, αλλά και για όλους όσοι ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν σε βάθος τη Partner Yoga.
Δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν δεξιότητες σε αυτήν τη μοναδική θεραπευτική τέχνη – μια τέχνη που επεκτείνει την παραδοσιακή πρακτική της γιόγκα στο σύμπαν των σχέσεων και της αυθεντικής σύνδεσης με τους άλλους.
Η Partner Yoga είναι ένας σύντομος δρόμος για να έχει κανείς άμεση εμπειρία της ουσίας της Γιόγκα: την ένωση. Μας βοηθάει να ευαισθητοποιηθούμε και να πάμε πιο βαθιά στην ατομική πρακτική μας, ενώ παράλληλα μας αφυπνίζει απέναντι στο γεγονός ότι είμαστε όλοι τόσο στενά συνδεδεμένοι.

Elysabeth Williamson

Η Elysabeth Williamson είναι διεθνώς αναγνωρισμένη δασκάλα γιόγκα και ιδρύτρια της Principle-Based Partner Yoga™.

Έχει γράψει το βιβλίο ‘Χαρές και αρχές της Γιόγκα σε Ζευγάρια’ και έχει δημιουργήσει το iPhone app ‘Partner Yoga Touch’-βραβευμένα πρότζεκτ και τα δύο.

Η Elysabeth είναι βαθιά αφοσιωμένη το να μοιράζεται τη μεταμορφωτική δύναμη της Γιόγκα σε Ζευγάρια μέσα από διεθνή σεμινάρια και εκπαιδεύσεις δασκάλων.

Ασχολείται με τη γιόγκα σεόλη της τη ζωή, έχοντας βιώσει μάλιστα την εμπειρία της αυθόρμητης, ενστικτώδους κίνησης προς διαφορετικές στάσεις της γιόγκα σε ολόκληρη τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας. Ξεκίνησε τις επίσημες σπουδές της στα 17 και προσέγγισε πολλές γιογκικές παραδόσεις, όπως η Kripalu, η Iyengar, η Ashtanga, η Anusara, η Kundalini, η Kriya, and η Power Vinyasa Yoga.
Ως πιστοποιημένη από το Phoenix Rising θεραπεύτρια γιόγκα, η Elysabeth ενσωματώνει στη διδασκαλία της μια μεγάλη γκάμα θεραπευτικών μέσων, μεταξύ των οποίων και το ταϊλανδέζικο μασάζ, η κρανιο-ιερή θεραπεία, το σιάτσου και διάφορες τεχνικές διαλογισμού.

Διδάσκει γιόγκα εδώ και 25 χρόνια και έχει πιστοποιηθεί από τη Yoga Alliance ως E-RYT 500, δηλαδή Έμπειρη και Εγγεγραμμένη Δασκάλα Γιόγκα, με 500 ώρες εκπαίδευσης. Η Elysabeth ζει στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια και έχει δύο παιδιά. Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε την Elysabeth να μιλάει σχετικά με την Principle-Based Partner Yoga.