Carlos Pomeda | Yoga Wisdom for Modern Life ®

3ημερο Workshop με τον Carlos Pomeda

Yoga Wisdom for Modern Life ®

Α. Η μεθοδολογία της γιόγκα διαμέσου των αιώνων 
Β. Η Χάθα Γιόγκα και οι συναφείς παραδόσεις
Γ. Vijnana Bhairava (Βιγκιάνα Μπαϊράβα) 

Ως δάσκαλος, ο Carlos είναι γνωστός για την αγάπη του για τις ινδικές παραδόσεις της γιόγκα, την οξυδέρκειά του, το χιούμορ του, τη βαθιά ενσυναίσθηση του με το κοινό του και την ικανότητά του να μεταδίδει τις βαθύτερες βιβλικές διδασκαλίες με έναν τρόπο που είναι σαφής και ουσιαστικός. Η μελέτη με τον Carlos είναι μια απολαυστική και διαφωτιστική εμπειρία.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

-Δασκάλους γιόγκα και μαθητές που αναζητούν βαθύτερη κατανόηση των ριζών της παράδοσης της Γιόγκα και των πολλαπλών όψεων της

-Όσους ασχολούνται με το διαλογισμό και την πνευματική αναζήτηση και ενδιαφέρονται για τη βαθύτερη κατανόηση της αρχαίας διδασκαλίας και των πρακτικών

-Μαθητές που ενδιαφέρονται γι' αυτή τη γοητευτική παράδοση

-Οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τη φιλοσοφία, τον πολιτισμό και την πνευματικότητα της Ινδίας.

Η μεθοδολογία της γιόγκα διαμέσου των αιώνων - Παρασκευή 5/5 9:00-12:00

Σε αυτό το σεμινάριο, ο Κάρλος θα μας καθοδηγήσει σε μια εξερεύνηση των πολλαπλών μορφών της γιόγκα που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια της ιστορίας παρουσιάζοντας πολύτιμα στοιχεία που θα μας εμπνεύσουν και θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε άμεσα στη ζωή μας.

Σ' αυτό το σεμινάριο θα κερδίσετε πλήρη κατανόηση των διαφορών και της ιδιαιτερότητας κάθε μορφής γιόγκα (Ράτζα γιόγκα, Κάρμα γιόγκα, Μάντρα γιόγκα, Λάγια γιιόγκα, κ.λπ.) καθώς και το ιστορικό πλαίσιο στο οποίο αναπτύχθηκαν. Όμως, αυτή η πλήρης και γεμάτη πληροφορίες εξερεύνηση δεν θα περιοριστεί στο ακαδημαϊκό επίπεδο: οι συμμετέχοντες θα μάθουν να αντλούν στοιχεία από αυτή την αρχαία σοφία της γιόγκα που μπορούν να εμπλουτίσουν την ίδια τους τη ζωή.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του σεμιναρίου είναι ότι αυτή η εξερεύνηση δε θα είναι στεγνή: υπάρχει ένας ποταμός χαράς που κυλά μέσα σε κάθε ρεύμα της γιόγκα και αυτή η χαρά είναι μεταδοτική! Επωφεληθείτε από αυτή την ευκαιρία να απαντήσετε τις ερωτήσεις σας για την απέραντη παράδοση της γιόγκα και τις πολλές γόνιμες πρακτικές που εμπεριέχει.

Η Χάθα Γιόγκα και οι συναφείς παραδόσεις  - Παρασκευή 5/5 14:00-17:00

Ποια είναι η προέλευση της Χάθα Γιόγκα; Τι είναι η μυστηριώδης Κουνταλίνι; Πώς μπορώ να τη βιώσω και πώς μπορεί να βοηθήσει την πρακτική μου; Τι κάνει το ανθρώπινο σώμα μοναδικό; Πώς μπορεί να με βοηθήσει η γιόγκα να κατανοήσω το σώμα μου; Πάνω απ' όλα, πώς μπορούν αυτές οι διδασκαλίες να με βοηθήσουν να βαθύνω την πρακτική μου; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα με τα οποία θα ασχοληθούμε σε αυτό το σεμινάριο. 

Χρησιμοποιώντας τη γνώση που προέρχεται από τις ταντρικές παραδόσεις, τα μονοπάτια της Κουνταλίνι γιόγκα και της Χάθα γιόγκα παρουσιάζουν μια ριζοσπαστική προσέγγιση σύμφωνα με την οποία το σώμα δεν είναι ένα εμπόδιο προς την πνευματική ζωή αλλά το ίδιο το όχημα για να ενισχύσουμε τη συνειδητότητά μας και να αναπτύξουμε ένα αίσθημα σύνδεσης με τον κόσμο και τον εαυτό μας στα βαθύτερα δυνατά επίπεδα. Αυτό το σεμινάριο θα προσφέρει μια γοητευτική ξενάγηση της κρυμμένης "ανατομίας"¨που χαρτογραφήθηκε από τους δασκάλους της Τάντρα και θα παρουσιάσει πολλές ισχυρές ασκήσεις για να ενισχύσουμε την καθημερινή πρακτική μας.

Vijnana Bhairava (Βιγκιάνα Μπαϊράβα) - Σάββατο 6/5 8:00-11:00 & 13:00-17:00, Κυριακή 7/5 09:00-12:00 & 14:00-17:00

Υπάρχει ένας θησαυρός του διαλογισμού σύμφωνα με την παράδοση του Kashmir Shaivism (Σαϊβισμού του Κασμίρ), και μία από τις μεγαλύτερες πηγές της είναι το κείμενο γνωστό ως Vijnana-bhairava Tantra. Σε αυτό, η θεά παίζει το ρόλο του μαθητή και ζητά από τον Shiva καθοδήγηση. Η απάντηση, όμως, δεν έρχεται με τη μορφή των δογμάτων, αλλά με τη μορφή 112 μεθόδων διαλογισμού. Το μήνυμα είναι σαφές: η τελική απάντηση στα βαθύτερα ερωτήματα της ζωής βρίσκεται μέσα μας.

Αυτό το σαββατοκύριακο, θα βυθιστούμε στον ωκεανό των πρακτικών διαλογισμού, που έχουν επιλεχθεί από αυτό το μεγαλειώδες κείμενο. Καθώς προχωρούμε μέσα από τις διάφορες μορφές του διαλογισμού, η εσωτερική κατάσταση γίνεται όλο και πιο βαθιά, υποστηριζόμενη από τον στοχασμό, την ανάλυση και τις συζητήσεις μας. Αν ποτέ νιώσατε ότι θέλετε να βυθιστείτε στο διαλογισμό αλλά ήσασταν πολύ απασχολημένοι για να ασχοληθείτε μακροχρόνια, τότε αυτό το εργαστήριο είναι για εσάς! Αυτό το εργαστήριο έχει σχεδιαστεί ειδικά για να εμβαθύνει την κατανόησή μας στο διαλογισμό καθώς και να μας προσφέρει μια πιο βαθιά εμπειρία, να αλλάξει την εσωτερική μας κατάσταση και να μας εδραιώσει στην εσωτερική ευδαιμονική επίγνωση. Αυτό το εργαστήριο θα είναι ένα πραγματικό συμπόσιο για την ψυχή. 

Λόγω της δομής και της φύσης αυτού του εργαστηρίου είναι απαραίτητη η συμμετοχή και τις 2 ημέρες. Ανοιχτό σε όλα τα επίπεδα εμπειρίας στο διαλογισμό.

Για τον Carlos Pomeda

O Κάρλος έλαβε παραδοσιακή εκπαίδευση σε όλες τις πτυχές της γιόγκα κατά τη διάρκεια των 40 χρόνων της πρακτικής του. Τα 18 από αυτά τα πέρασε ως μοναχός (swami) του τάγματος Saraswati, ενώ τα 9 από αυτά τα πέρασε στην Ινδία, στο άσραμ Siddha Yoga, μελετώντας και κάνοντας πρακτική με την καθοδήγηση των Swami Muktananda και Gurumayi Chidvilasananda. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έμαθε τα διαφορετικά συστήματα Ινδικής Φιλοσοφίας, εμβάθυνε στην πρακτική της γιόγκα και έγινε ένας από τους ανώτερους μοναχούς της συγκεκριμένης παράδοσης, διδάσκοντας διαλογισμό και φιλοσοφία σε δεκάδες χιλιάδες μαθητές απ’ όλο τον κόσμο.

Ο Carlos ζει σήμερα στις ΗΠΑ και ταξιδεύει εκτενώς σε όλο τον κόσμο διεξάγοντας μια ποικιλία από μαθήματα, σεμινάρια, εργαστήρια και διαλέξεις σχετικά με την Σοφία της Γιόγκα και συναφή θέματα.

Μαρτυρίες

“Here’s a man who can be trusted to cut through the usual window- dressing of yoga and give me the real goods... a heavyweight... without being heavy, he has a jaw-dropping range of knowledge.”
Richard Rosen, Senior Reviewer, Yoga Journal

“What impresses me as much as his clarity and depth of knowledge is his embodiment of the teachings. He teaches with a contagious humility and graciousness that encourages learning and draws you into your own process of discovery and love of the tradition.”
Leela Miller, Director of Yoga at Triyoga (London)

Ημερομηνίες & Ώρες

05.05.17 Παρασκευή 9-12: Μεθοδολογία της Γιόγκα δια μέσου των αιώνων
05.05.17 Παρασκευή 14-17: Χάθα γιόγκα και οι σχετικές παραδόσεις
06.05.17 Σάββατο 8-11 και 13-17: Vijnana Bhairava (Βιγκιάνα Μπαϊράβα)
07.05.17 Κυριακή 9-12 και 14-17: Vijnana Bhairava (Βιγκιάνα Μπαϊράβα)

Κόστος

248 ευρώ (200 ευρώ+ΦΠΑ) για όλο το workshop – 18 ώρες
45 ευρώ (36 ευρώ+ΦΠΑ) ανά συνεδρία – 3 ώρες (ισχύει μόνο για τις συνεδρίες της Παρασκευής)
174 ευρώ (140 ευρώ + ΦΠΑ) για το σαββατοκύριακο (Βιγκιάνα Μπαϊράβα)

Όροι κρατήσεων

Για κράτηση θέσης απαιτείται η καταβολή του μισού ποσού έως 10 Απριλίου και εξόφληση πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Σε περίπτωση ακύρωσης:
2 μήνες πριν από την εκδήλωση, 100% επιστροφή χρημάτων (εκτός τραπεζικής προμήθειας)
1 μήνα πριν από την εκδήλωση, 50% επιστροφή χρημάτων (εκτός τραπεζικής προμήθειας)
Λιγότερο από ένα μήνα πριν την εκδήλωση, δεν επιστρέφονται τα χρήματα

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Athens Yoga στο center@athensyoga.gr και το 2130383611.

ΟΙ ΩΡΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ATHENS YOGA - ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 300H - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ RYT-500, YOGA ALLIANCE INTERNATIONAL.