Εισαγωγή στην Ευθυγράμμιση | με την Άννα Πετροπούλου

Εισαγωγή στην Ευθυγράμμιση

με την Άννα Πετροπούλου


Σκοπός του σεμιναρίου είναι η γνωριμία και ανάλυση των τρόπων ευθυγράμμισης του σώματος στη Χάθα γιόγκα

Σε αυτό το τριήμερο, μέσω της αναλυτικής επεξήγησης και της εστιασμένης πρακτικής,  θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε:

-  να εφαρμόζετε τις αρχές ευθυγράμμισης σε όλες τις ομάδες των asanas αλλά και να βελτιώσετε την κίνηση και τη σωματική στάση στις καθημερινές ασχολίες.
- να κινείστε με ασφάλεια στην πρακτική σας και να βοηθάτε το σώμα σας να θεραπευθεί μέσω της σωστής θέσης.
-  να βαθαίνετε το επίπεδο επίγνωσης και εμπειρίας της πρακτικής

Αυτό το σεμινάριο είναι ιδανικό για όσους ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε τις αρχές ευθυγράμμισης, έχετε απορίες που δεν είναι δυνατό να λυθούν στη διάρκεια ενός τακτικού μαθήματος ή αναζητάτε κάποιο νέο ερέθισμα που θα σας εμπνεύσει και θα εξελίξει την πρακτική σας στη γιόγκα. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε όλο ή κάποιο μέρος του.

Πρόγραμμα σεμιναρίου:

21.10.17 Σάββατο πρωί (8:00 – 10:30): Επισκόπηση της ευθυγράμμισης & Η θέση και η σημασία των θεμελίων σε διάφορες κατηγορίες asanas

21.10.17 Σάββατο μεσημέρι (12:30 – 15:00):  Stira Sukham Asanam – σταθερότητα και ελευθερία : τα δύο απαραίτητα συστατικά για ισορροπημένη στάση στη γιόγκα και τη ζωή.

22.10.17 Κυριακή πρωί (9:00 – 11:30): Η διεύρυνση της λεκάνης, και τα απαραίτητα μυϊκά όρια για την επιμήκυνση και ανακούφιση της οσφυϊκής μοίρας

22.10.17 Κυριακή μεσημέρι: (13:00 – 15:30): Η ευθυγράμμιση των ώμων και του κεφαλιού σε βασικές στάσεις

Κόστος

1 συνεδρία: 25 ευρώ + ΦΠΑ
1 ημέρα (Σάββατο ή Κυριακή): 45 ευρώ + ΦΠΑ
Όλο το σεμινάριο: 90 ευρώ + ΦΠΑ

 

Όροι κρατήσεων
Σε περίπτωση ακύρωσης:
40 ημέρες πριν από την εκδήλωση, 100% επιστροφή χρημάτων (εκτός τραπεζικής προμήθειας)
1 μήνα πριν από την εκδήλωση, 50% επιστροφή χρημάτων (εκτός τραπεζικής προμήθειας)
Λιγότερο από ένα μήνα πριν την εκδήλωση, δεν επιστρέφονται τα χρήματα

 

Για την Άννα Πετροπούλου E-RYT 200 & YACEP

Η Άννα διδάσκει hatha, prenatal, partner και restorative γιόγκα. Η πρώτη επαφή της με τη γιόγκα ήταν τυχαία, κάπου ανάμεσα σε μαθήματα χορού και γυμναστική. Το 2010 ξεκίνησε συστηματικά πρακτική στο Athens Yoga Studio και το 2012 συμμετείχε στην εκπαίδευση δασκάλων του Athens Yoga Center. Με βασική δασκάλα τη Maja Zilih εκπαιδεύτηκε στη Hatha Yoga με στοιχεία  ευθυγράμμισης της Anusara. Το 2013 εκπαιδεύτηκε στην Partner Yoga με την Elysabeth Wiliamson, τη Θεραπεία μέσω της Ευθυγράμμισης με τη Maja Zilih και την εκπαίδευση ΥogaTherapy τουMartin Kirk μέσω webinars. To Μάιο του 2015 παρακολούθησε την εκπαίδευση δασκάλων γιόγκα για εγκύους με τη Sue Elkind και τον Οκτώβρη του ίδιου έτους εκπαιδεύτηκε στην Chakra Yoga με την Anodea Judith. Φέτος η Άννα ξεκινά ένα ακόμα κύκλο εκπαίδευσης 300 ωρών με τη Maja Zilih και το Athens Yoga.

Η Άννα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διδασκαλία της στην ευθυγράμμιση αντλώντας έμπνευση στα μαθήματά της τόσο από την καθημερινή ζωή, όσο και από την ινδική φιλοσοφία και τη μυθολογία. Συμμετέχει ως βοηθός στις εκπαιδεύσεις δασκάλων του Athens Yoga και έχει διδιάξει σε workshops και retreats. Παράλληλα συνεχίζει τη συστηματική πρακτική της, μελέτη και επιμόρφωση. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια, workshops και μαθήματα γιόγκα και διαλογισμού με τους Michael Stone, Martin Kirk, John Friend, Todd Tesen, Carlos Pomeda, Vicki Howie, Rachel Lowe, Jay Martin, Alesandro Ortona και άλλους.  Στις αρχές του 2013 ξεκίνησε να διδάσκει εθελοντικά σε φίλους και  στο «Στέκι Νέων» του ΚΕΘΕΑ και έκτοτε παραδίδει συχνά και εθελοντικά μαθήματα, κυρίως με τους Athensyogis και σε φεστιβάλ. Επιπλέον σπούδασε τοπογράφος μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ασχολείται με το διαδικτυακό ραδιόφωνο .

«Η απορία που είχα όταν ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με τη γιόγκα είναι πλέον η πρωταρχική μου έννοια στη διδασκαλία:  Να  ενθαρρύνω τους μαθητές να ανακαλύπτουν το δυναμικό τους και  να επεκτείνουν τις ποιότητες που καλλιεργούν κατά την πρακτική  στη ζωή και τους ανθρώπους τους.»