Gong Bath – Ηχοθεραπεία 'Tuning your body'

Η Ηχοθεραπεία με το πλανητικό Γκονγκ του Ήλιου είναι ένα ταξίδι συντονισμού και πληρότητας, ένα βιωματικό ταξίδι μέσα από τον Ήχο, που μας οδηγεί σε μια κατάσταση υψηλής θεραπευτικής αξίας. Ο ήχος του Γκονκγ ταξιδεύοντας με σπειροειδή ταχύτητα μέσα στο σώμα, βοηθά στην οξυγόνωση των ερυθρών και λευκών αιμοσφαιρίων, επιδρά στο δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου μεταφέροντας μας στα εγκεφαλικά κύμματα Θητα, της βαθειάς χαλάρωσης, της δημιουργικής φαντασίας και του διαλογισμού. Για τον καθένα ξεχωριστά είναι μια διαφορετική βιωματική εμπειρία. ένα ταξίδι μέσα απο την Μουσική των Σφαιρών του Πυθαγόρα, που μας διδάσκει πως να περάσουμε σταδιακά από τα επάλληλα στρώματα της κίνησης και των δονήσεων που υπάρχουν μέσα στη μουσική αλλά και μέσα μας, σε όλο και πιο βαθειά επίπεδα, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο ακινησίας που βρίσκεται στο κέντρο του Ήχου και στο κέντρο του εαυτού μας.

Η Ηχοθεραπεία είναι ο σύνδεσμος που μας φέρνει σε επαφή με τις πιο βαθιές δονήσεις μας, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να θεραπεύσουν ψυχικές ασθένειες, να καθαρίσουν ψυχολογικά μπλοκαρίσματα, να αναζωογοννήσουν με το ενεργιακό μας σύστημα, να μας επιφέρει μια βαθειά χαλάρωση και να ενεργοποιήσει το ενδοκρινικό και ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Η συνεδρία ξεκινά και τελειώνει με τον ήχο επτά Tibetan singing bowls, καθένα το οποίο αντιστoιχεί σε ένα τσάκρα.

''Αυτός που γνωρίζει  το μυστικό του Ήχου
γνωρίζει το μυστήριο oλόκληρου του Σύμπαντος ''
Hazrat Inayat Khan-

Σάββατο 21/01/2017 στις 18.00 μ.μ.

Εισαγωγή στον Ήχο: Λάουρα Γκίνη

Κόστος: 15 ευρώ (12 ευρώ + ΦΠΑ)

Διάρκεια συνεδρίας: 80 λεπτά

Για την Λάουρα Γκίνη

Η Λάουρα Γκίνη ξεκίνησε με κλασσικές σπουδές πιάνου  στην Κέρκυρα  και αποφοίτησε απο το Εθνικό Ωδείο Αθήνας με δίπλωμα πιάνου και Ανώτερων Θεωρητικών.  Επί σειρά ετών έχει δώσει κονσέρτα ως σολιστ πιάνου σε Αθήνα και εξωτερικό , όπως επίσης έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες σε έργα Μουσικής Δωματίου, αλλά και σε σχήματα τζαζ και έθνικ μουσικής. Έχει συνθέσει το soundrack για δύο ταινίες, το Pelican's Watch και  ''The First Line''.

Σε μία πιο εσωτερική αναζήτηση του ήχου, ασχολήθηκε με την Nada Yoga ( Γιόγκα της Μουσικής), πάνω σε ένα αρχαίο σύστημα θεραπευτικής μουσικής της Ινδίας που λέγεται Dhrupad. Με την καθοδήγηση του μαέστρου Ustad Bahauddin Dagar μελέτησε Σιτάρ  σε Dhrupad style, εντρυφώντας στην θεραπευτική ιδιότητα του ήχου ως συχνότητα.
Παράλληλα  στο Βαρανάσι της Ινδίας μυήθηκε στις τεχνικές της Kriya Γιόγκα με τον Prakash Sangar Vyas.

Το 2007 στο N. Mexico ήρθε σε επαφή  μέσω του Richard Rudis,  με τα Πλανητικά Γκονγκ και τις Θιβετάνικες Ηχογαβάθες, ένα πανάρχαιο σύστημα που βασίζεται στην θεωρία του Πυθαγόρα για την Μουσική των Σφαιρών και την θεραπευτική δύναμη του ήχου.
Τα τελευταία χρόνια έχει αφιερωθεί στις ομαδικές και ατομικές Ηχοθεραπευτικές συνεδρίες  με πλανητικά Γκονγκ και Θιβετάνικες ηχογαβάθες  με βάση την  Σαντορίνη και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Παράλληλα έχει σπουδάσει Εναλλακτικές θεραπείες στην Ταυλάνδη, Ινδία και Λονδίνο και είναι πιστοποιημένη Pranic Healer  απο το Yoga Vidya Pranic Healing  Foundaion of Karnataka.