Σεμινάριο Myofascial and Self Myofascial Release

Σεμινάριο Myofascial and Self Myofascial Release: Posture - Evaluation -Techniques | Ένα κλινικό εργαλείο με θεραπευτική προσέγγιση

Για ποιον είναι: για το μέσο ασκούμενο σε οποιοδήποτε επίπεδο (αρχάριο, μέσο, προχωρημένο), αθλητή, προπονητή, personal trainer, instructor, γυμναστή, δάσκαλο χορού, γιόγκα κλπ. Πρόκειται για μια πολύ ασφαλή μέθοδο που μπορεί να τους ωφελήσει ΟΛΟΥΣ ανεξαρτήτως ηλικίας.

Το Myofascial και Self Myofascial Release είναι μια θεραπευτική μέθοδος που αντιμετωπίζει το μυϊκό πόνο μέσα από τη χαλάρωση των μυών βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου. Εφαρμόζεται στην περιτονία που είναι ένα πέπλο συνδετικού ιστού που βρίσκεται κάτω από το δέρμα και συνέχει, σταθεροποιεί, εσωκλείει και διαχωρίζει τους μύες και άλλα εσωτερικά όργανα.

Τι θα μάθετε σε αυτό το σεμινάριο

-Μάθετε το πως σχετίζονται οι μύες, πώς λειτουργούν και πως μπορούν να βελτιωθούν. Γνώσεις πάνω στην απελευθέρωση των επώδυνων σημείων και των μυών με βοήθεια τεχνικών απελευθέρωσης και foam roller.

-Στάση σώματος: τι εννοούμε με τον όρο ιδανική στάση, πώς αναγνωρίζουμε τη λάθος στάση και πως μπορούμε να την βελτιώσουμε

-Σημεία πυροδότησης πόνου (Trigger points): πώς τα αναγνωρίζουμε και τρόποι αντιμετώπισης τους

-Περιτονία (fascia): τι είναι και γιατί είναι τόσο σημαντική;

-Μύες: λειτουργία και διάταση τους

Σε τι βοηθάει η μυοπεριτονιακή απελευθέρωση (myofascial release)
-Βελτίωση στάσης σώματος
-Μείωση του χρόνιου πόνου
-Βελτίωση της λειτουργίας του αναπνευστικού συστήματος
-Βοηθάει στη συνειδητοποίηση της θέσης του σώματος
-Αυξάνει το εύρος κίνησης των αρθρώσεων
-Προλαμβάνει τα σύνδρομα υπέρχρησης
-Αποκαθιστά τη μυοπεριτονιακή ισορροπία
-Διατηρεί την ιδανική φυσιολογία των μαλακών ιστών

Leader coach Λιανού Κατερίνα
Assistant coach  Γκικάκη Νάνσυ

Powered by Φυσικοθεραπευτήριο Κίνηση και Θεραπεία

Για την Κατερίνα Λιανού

Η Κατερίνα είναι απόφοιτη φυσιοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο NSA με διατριβή με θέμα πάρεση του περονιαίου νεύρου. Προετοιμασία και ολοκλήρωση του διδακτορικού διπλώματος για τη θεραπεία του αντανακλαστικού πόνου σε ασθενείς με δισκοπάθεια στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης.

Συγγραφέας ενός βιβλίου για ασκήσεις με ελβετική μπάλα σε ασθενείς με δισκοπάθεια, με τη συμμετοχή του Καθηγητή Δρ Β ZELEV. Συμμετείχε σε 15 εκδόσεις και ήταν ομιλήτρια σε πολλά συνέδρια, μεταπτυχιακά μαθήματα και σεμινάρια: Manual Therapy Kinesiotaping, Dry Needling, Prophylaxis et Rehabilitation Avec Des Balles Fitball, CPR. Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στο AIR FIT PRO (USA) και fitball, κάτοχος διπλώματος στο ταϊλανδέζικο μασάζ αναγνωρισμένο  από το Υπουργείο Παιδείας της Ταϊλάνδης και της σχολής μασάζ της Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης.

Καθηγήτρια στις σχολές Studio One και στο Αthens Yoga στην ανατομία, κινησιολογία και αθλητική τραυματολογία. Έχει αποκτήσει εργασιακή εμπειρία σε κέντρο αποκατάστασης και το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, με ασθενείς με μυοσκελετικά, νευρολογικά, καρδιαγγειακά και αναπνευστικά προβλήματα.

Συν-ιδρύτρια στο Κέντρο Φυσικοθεραπείας ΚΙΝΗΣΗ & ΘΕΡΑΠΕΙΑ, Μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών φυσιοθεραπευτών, την Ελληνική επιστημονική εταιρεία. Μέλος του Βουλγαρικού Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών.

Hμερομηνίες & Ώρες
24.02.17 Παρασκευή 17.00-21.00
25.02.17 Σάββατο 17.00-21.00
26.02.17 Κυριακή 16.00-20.00

Κόστος
200 € (160 € + ΦΠΑ)