Χαλαρώστε με Κουνταλίνι γιόγκα

Ένα σεμινάριο αφιερωμένο στην χαλάρωση ολόκληρου του συστήματός μας!

 

Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας πολλές φορές δεν μας επιτρέπουν να χαλαρώσουμε βαθιά και αποτελεσματικά ακόμα και κατά την διάρκεια της πρακτικής μας στην γιόγκα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την έντονη και συνεχόμενη διέγερση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος οδηγώντας σε άγχος, ανησυχία, αϋπνίες, κακή διάθεση και έλλειψη συγκέντρωσης. Η αρχαία επιστήμη της γιόγκα έχει την απάντηση σε αυτά τα συμπτώματα  χρησιμοποιώντας  απλά εργαλεία για όλους, με σκοπό να επαναφέρει την γαλήνη και την αρμονία σε ολόκληρο το σύστημά μας.

Στο σεμινάριο αυτό θα διερευνήσουμε μαζί τρόπους όπως ο κατάλληλος  χειρισμός της αναπνοής, κρίγια ειδικά σχεδιασμένες για αποφόρτιση και χαλάρωση, και την πρακτική της Kundalini Nyasa, μια μορφή της γιόγκα νίντρα. Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι κατά την διάρκεια της γιόγκα νίντρα παράγεται ο νευροδιαβιβαστής ντοπαμίνη που σχετίζεται άμεσα με την αντιμετώπιση του στρες.

Το σώμα μας είναι ένας ιερός χώρος μέσα στον οποίο βρίσκονται οι απαντήσεις σε όλες μας τις αμφιβολίες Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνουμε το πρώτο βήμα μέσα σε αυτόν τον τόσο οικείο και ταυτόχρονα τόσο άγνωστο εσωτερικό χώρο.

ΓΕΝΙΚΑ

Η Kundalini Yoga - όπως διδάχθηκε από τον Yogi Bhajan - αποτελείται από ενεργητικές και παθητικές κρίγιας (ασκήσεις εξαγνισμού) που βασίζονται στις άσανες, πραναγιάμα (τεχνικές αναπνοής και συγκέντρωσης), μάντρα και διαλογισμούς, και οι οποίες ασκούν επίδραση σε ολόκληρο το σύστημα νου-σώματος-ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του νευρικού συστήματος, των αδένων, των τσάκρας και άλλων.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Σάββατο 14 Oκτωβρίου: 18.00-21.00

KΟΣΤΟΣ

20 ευρώ +ΦΠΑ

Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε με το 2130383611 ή στείλτε email στο center@athensyoga.gr με τον τίτλο του σεμιναρίου, τον αριθμό θέσεων και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.