Η hatha yoga είναι ευκαιρία για τα παιδιά να ξεκινήσουν το πολύτιμο ταξίδι της διανοητικής υγείας και προσωπικής ανάπτυξης από νωρίς στη ζωή.

Hatha yoga για παιδιά με την Πηνελόπη Γαβριλάκη κάθε Πέμπτη 16:30-17:30.

Το τμήμα της hatha yoga για παιδιά απευθύνεται σε όλα τα παιδιά! Η hatha yoga για αυτές τις ηλικιακές ομάδες επιτρέπει στα παιδιά και τους εφήβους να χαλαρώσουν, να αναπτύξουν τη φαντασία τους, τη δύναμη του οραματισμού και την καλλιέργεια της προσωπικότητάς τους. Είναι ένα είδος ολοκληρωμένης σωματικής άσκησης που αναπτύσσει τη σωματική αντοχή, τη συναισθηματική ισορροπία και τις νοητικές και δημιουργικές ικανότητες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός πιο ευτυχισμένου και συναισθηματικά ώριμου παιδιού. Τα παιδιά μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα το θέμα των σωματικών και συναισθηματικών αλλαγών εάν το μυαλό και το σώμα τους δουλεύουν μαζί. Οι ορμονικές αλλαγές που συντελούνται σε αυτές τις ηλικίες, η έναρξη του μαθητικού βίου, οι αυξανόμενες απαιτήσεις και η προ-εφηβεία οδηγούν στη νευρική και αντιδραστική συμπεριφορά του παιδιού.

Μέχρι την ηλικία των 6 – 7 ετών παίζουν σε ένα κόσμο φαντασίωσης και φαντασίας. Καθώς μεγαλώνουν ωφελούνται από μία πιο δομημένη προσέγγιση όσον αφορά στην πειθαρχία και τη συγκέντρωση. Έτσι η hatha yoga αποτελεί φυσική επιλογή καθώς βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους στο έπακρο, ενώ τα καθιστά ικανά να δημιουργήσουν έναν πετυχημένο, χρήσιμο και ολοκληρωμένο τρόπο ζωής. Το μάθημα της hatha yoga για παιδιά περιλαμβάνει και ασκήσεις ανατομίας, οικολογίας και κοινωνικότητας, πράγματα ωφέλιμα τόσο στην καθημερινή ζωή των παιδιών όσο και των ενηλίκων!

Πώς τα πετυχαίνουμε όλα αυτά;

ΣΩΜΑ: Μέσα από μία σειρά ασκήσεων που μιμούνται ή όχι τις στάσεις της hatha yoga, τα παιδιά παίζουν αποθηκεύοντας αισθητηριακά και ψυχοκινητικά τη σωστή ευθυγράμμιση του σώματος, για να τη χρησιμοποιήσουν και στις υπόλοιπες δραστηριότητες που συμμετέχουν ή στην καθημερινή τους ζωή.
ΑΝΑΠΝΟΗ: Αφομοιώνουν βιωματικά, μέσα από το παιγνίδι, την κίνηση και την ηρεμία, τη διαδικασία της αναπνοής αλλά και τα οφέλη του συγχρονισμού της αναπνοής με την κίνηση.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Συζητούν και μοιράζονται πληροφορίες και σκέψεις και παρουσιάζουν στους γονείς τους, αυτά που έμαθαν κατά την πρακτική.
ΦΡΟΝΤΙΔΑ: Κρατούν ημερολόγιο των καθημερινών δραστηριοτήτων και σκέψεων, ταξινομώντας το χρόνο και την ενέργειά τους σε πιο ωφέλιμες πράξεις, π.χ.: υγιεινή διατροφή, άσκηση, ανακύκλωση, μελέτη.
ΕΠΙΓΝΩΣΗ: Ασκήσεις για την εξερεύνηση των συναισθημάτων τους, βοηθούν ώστε τα παιδιά να χτίσουν μια επαφή με τον εσωτερικό τους κόσμο πιο άμεση και πιο συνειδητή.

Υλικά / Μεθοδολογία: Mats, παιδικά τραγούδια, μαξιλάρια, στεφάνια, κ.α.

*Aπαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη γραμματεία (τηλ.: 2130383611, email: center@athensyoga.gr)