Το πρόγραμμα είναι εμπνευσμένο από τη S.M.A.R.T. YOGA (Stretch Move And Relax Together) της Birthlight. Απευθύνεται σε μαμάδες ή/και μπαμπάδες με παιδιά 1 εώς και 4 ετών που έχουν  παρακολουθήσει ή όχι μαθήματα βρεφικής γιόγκα. Μέσα από την ομάδα αυτή επιτυγχάνεται ισορροπία ανάμεσα στην προσπάθεια και την ξεκούραση, την πειθαρχία και την ελαστικότητα, την κίνηση και την ακινησία, την ενδυνάμωση και τη χαλάρωση. Καλλιεργείται σεβασμός στις πεποιθήσεις και ανάγκες του ατόμου και πίστη στην ισότητα μεταξύ όλων των ανθρωπίνων πλασμάτων με κύριο σκοπό και στόχο τη δημιουργία και βίωση της αρμονίας, που τόσο πολύ λείπει από την καθημερινή μας ζωή.

Μεταξύ των πολλών δραστηριοτήτων που τώρα είναι διαθέσιμες για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας,  η Νηπιακή Γιόγκα προσφέρει μια δομημένη βάση για τους γονείς να ασκηθούν και να διασκεδάσουν με τα παιδιά τους, προωθώντας  τη δύναμη, την ευελιξία, την ισορροπία και χαλάρωση σε αντίθεση με την ενεργητική δραστηριότητα.

H Νηπιακή Γιόγκα ενισχύει τη φυσική ευεξία και τονώνει τη γλώσσα, την ακρόαση και τις αναπτυξιακές ικανότητες, αλλά και τρέφει το πνεύμα και ενισχύει τους οικογενειακούς δεσμούς. Κατά τη μετάβαση των μωρών στην ανεξάρτητη κίνηση και το περπάτημα, όταν η  σωματική  επαφή  με τους γονείς τους μειώνεται, η Νηπιακή Γιόγκα εμπλουτίζει την  επαφή,  γεμάτη αγάπη και παιχνίδι , καθώς  παρέχει μια θετική κοινή εμπειρία για τις  νέες οικογένειες σε μια δύσκολη περίοδο με  ξεσπάσματα και  δοκιμές ορίων. Οι γονείς  συνδέονται με το  παιδί μέσα τους, τη δημιουργικότητα και τη διαίσθησή τους.

Το πρόγραμμα αυτό μπορείτε να παρακολουθήσετε κατόπιν δηλώσεως συμμετοχής.

Υλικά / Μεθοδολογία: Mats, φιλοσοφία Birthlight, παιδικά τραγούδια, μαξιλάρια, κ.α.